Арабска екзотика в грима за пролет-лято 2012

Силвия Стоянова

Арабска екзотика в грима за пролет-лято 2012 На 26.03.2012 г. в салон „Магама” Санти ди Мари – официалният гримьор на Мис Италия и международен преподавател на Еssential – направи демонстрация на арабски грим и представи тенденциите при грима за пролет-лято 2012.

Арабският грим е интензивен и основният акцент при него е върху очите. Изразът  “черни очи” идва от източната традиция да се очертава с черно целият вътрешен клепач. Върху очите се слагат и ярки цветове: златно, цвят дървени въглища, кафяво, синьо и дори зелено. Заедно с грима на очите винаги се рисуват и веждите, чиято линия трябва да е ясна, защото от нея зависи ефекта на самите очи.

„В модерния арабски грим се използва доста блясък, а за украса се добавят камъни върху очите и челото”, обясни Санти ди Мари по време на демонстрацията. При арабския грим цветът на устните е добре да бъде с един тон по-ярък от естествения – с блясък или матов в меки, нежни тонове. Когато става въпрос за руж, обикновено не се използва ярък цвят, а тон близък до естествения тен.

Арабска екзотика в грима за пролет-лято 2012

При различни поводи като сватба и годеж в арабските страни по лицето и ръцете на жените се правят също и рисунки, които наподобяват цветя или фина дантела и се наричат „маханди”. В комбинация с интензивния грим, който прави чертите на лицето да изпъкват, тези рисунки-бижута са нестандартно решение за бъдещите абитуриентки.

Арабска екзотика в грима за пролет-лято 2012

След демонстрацията на арабския грим Санти ди Мари представи тенденциите на Essential при грима за пролет-лято 2012. Колекцията се казва „Лъч светлина” и е вдъхновена от залеза. Този грим е подходящ за всеки ден и при него най-важен е естественият изглед на лицето. Основата е много лека и се прави от бронзант, който омекотява кожата. Целта на този грим е лицето да изглежда свежо. Правят се и леки светлосенки с бронзанта, които придават лек загар. При този грим най-важно е пречупването на светлината, тъй като няма цветове. Всичко е в естествени неутрални тонове. Червилото е 3D, най-често наситено розово.

Арабска екзотика в грима за пролет-лято 2012

 

Снимки:

  1. Санти ди Мари – официален гримьор на Мис Италия и международен преподавател на Еssential.
  2. Демонстрация на арабски грим, проведен от Санти ди Мари в салон „Магама”.
  3. Тенденции в грима  за пролет-лято 2012 с продуктите на Еssential.
  4. Снимкa от семинар по арабски грим, проведен от Санти ди Мари в салон „Магама”