Професор Любомир Стойков със златен Плакет на СБЖ

Професор Любомир Стойков със златен Плакет на СБЖВисоко признание за дейността си получи електронното списание "Медии и обществени комуникации". На 22 март 2012 година Съюзът на българските журналисти връчи своите годишни награди за 2010 - 2011 години. Media-journal.info (сп. "Медии и обществени комуникации") бе наградено в категорията "Електронен сайт" и получи златен Плакет и грамота на СБЖ. Изпълняващата длъжността председател на Управителния съвет на СБЖ Снежана Тодорова, главен секретар на СБЖ, връчи наградата на главния редактор проф. д-р Любомир Стойков. В своето благодарствено слово проф. Стойков специално подчерта ролята и мястото на научната журналистика днес като изключителен фактор на доверие към медиите. Той изрази горещата си благодарност на редколегията и авторите на списанието, изтъквайки колективния принос за това признание.

Професор Любомир Стойков със златен Плакет на СБЖСписание „Медии и обществени комуникации” е създадено през 2008 година. То се издава от изтъкнати български учени, преподаватели и изследователи по медии, журналистика, комуникации и информационни науки по идея и концепция на проф. д-р Любомир Стойков и инициатива на катедра „Медии и обществени комуникации” при УНСС. В неговата редколегия участват 8 професори и 8 доценти по журналистика, медии и публична комуникация от няколко университета. Графичният дизайн и системната администрация на електронното списание "Медии и обществени комуникации" са дело на ABC Design & Communication. В публикуваните досега 100 научни текста се разглеждат изключително важни и актуални аспекти на теорията и практиката на журналистиката, медиазнанието, рекламата, културата, обществото, бизнес комуникацията, медийните технологии, историята и др. Списанието дава „зелена светлина” на много млади изследователи, докторанти и магистри, които са амбицирани да изследват медиите и комуникациите.

Професор Любомир Стойков със златен Плакет на СБЖ

Професор Любомир Стойков със златен Плакет на СБЖ

Снимки:

  1. Професор Любомир Стойков със Златния плакет на СБЖ

  2. Златният плакет на СБЖ

  3. Носителите на годишните награди на СБЖ за 2010 - 2011 г.

  4. Част от призьорите на СБЖ (от ляво надясно) проф. д-р Любомир Стойков, доц.д-р Маргарита Пешева, Бойко Василев, доц.д-р Теодора Петрова, проф. дфн Милко Петров