Галерия “ЮЗИНА” удължава с две седмици изложбата “НОВА ЖИВОПИС” на група XXL

Силвия Тодорова

Поради големия интерес галерия „Юзина” удължава с две седмици изложбата „Нова живопис” на група XXL. Тя ще може да бъде видяна на ул. „Московска” 11 до 03.04.2012 г. Aрт директорът на галерия "Юзина" – Десислава Монева, покани нашумелите родни визуални артисти Иван Кюранов и Rassim, които излагат свои творби в изложбата "Нова живопис", да се срещнат с децата в Арт Академията на галерията.

Галерия ЮЗИНА удължава с две седмици изложбата НОВА ЖИВОПИС на група XXL

На 10 март (събота) провокирани от множеството въпроси, които децата им зададоха, Иван Кюранов и Rassim разказаха за своите картини и стимулираха малките художници да развихрят въображението си. Авторите раздадоха автографи, показаха на децата различни живописни техники и им дадоха ценни съвети за работата на професионалния художник. И този път преподавателят от Националната художествена академия – Станислава Стоянова, както и професионален психолог напътстваха децата в живописните им търсения.

В арт пространството на „Юзина” деца на възраст от 5 до 14 години всяка събота и неделя могат да се занимават с рисуване, живопис, скулптура, графика и приложни изкуства: рисуване върху стъкло, оригами, керамика, текстил. Чрез рисуване на фантазни образи, моделиране, усвояване на темперни и акрилни техники, колаж и илюстрация децата развиват своето въображение, естетическо чувство и комплексни качества като работа в екип, асоциативно мислене, цветознание и др. Интерпретацията на детските творби от психолог дава ценни съвети и насоки на родителите за индивидуалното развитие на техните деца и за адекватното и пълноценно общуване между тях.


Снимка:

1. Деца от Арт Академията на галерия „Юзина” със Станислава Стоянова, Иван Кюранов и Rassim

Фото: © „Юзина”

Четете повече във Fashion Lifestyle Magazine