Ревю-спектакъл на унгарския моден бранд Amnesia -
"Бъди холистичен"

Под надслов "БЪДИ ХОЛИСТИЧЕН" на 01.03.2012 г. се състоя поредният ревю-спектакъл на унгарския моден бранд "Amnesia", чиито официален представител за България е г-жа Искра Стефанова (моден дизайнер). Ревюто беше съвместно с холистичните  енергийни бижута  на г-жа Меги Колева (основател на  Център "Аюрведа").

Днес холистичната наука е известна като медицината "Ум- ДУХ-Тяло". В програмата се включи и художничката Мишел с ексцентрично боди арт върху торса на станалата мис секси модел за 2012 г. г-ца Алекс Йорданова.

Амнезия - БЪДИ ХОЛИСТИЧЕНАмнезия - БЪДИ ХОЛИСТИЧЕН

Всеки вече знае че цветът е  магия, която може да развеселява и натъжава, да лекува или разболява, да успокоява или дразни, да си играе с емоциите ни  без да пита. Но тази магия не се крие в заклинания, а в честотата на трептене на всеки  цвят. Всеки цвят е със своя собствена  честота и въздейства по различен начин. И при  хората е така - не сме еднакви! Ние притежаваме  отенъци и багри, които никой друг на света няма. Както няма и две еднакви снежинки.

Амнезия - БЪДИ ХОЛИСТИЧЕНАмнезия - БЪДИ ХОЛИСТИЧЕН

Отдавна е познат фактът, че здравето ни се влияе от чувствата и емоциите. По тази причина организаторите на спектакъла създават един съвместен подход към хармонизиране на тези качества с помощта на цветовете и кристалите, защото всяка поява на яд, гняв, злоба и завист са крачки  към развитието на болест у човека. От другата страна любовта, щастието, радостта, благодарността и споделянето могат да доведат до изцеляване и поддържане на организма здрав.

Амнезия - БЪДИ ХОЛИСТИЧЕНАмнезия - БЪДИ ХОЛИСТИЧЕН

Предлага се един прост метод, който датира от векове, но обличането на подходяща дреха, с подходящ цвят, съчетана с холистично бижу ще допринесе за един баланс и хармонизиране на целия организъм. Тъй като "AMNESIA" e пронто мода, тя категорично и изцяло се ръководи и съобразява със световните модни тенденции. На ревюто се показаха част от пъстрата палитра, която ни поднесе унгарския моден бранд: ултра къс топ, дантели (в рокли и блузи), щампирани материи, модели с едно рамо, воали, асиметрични линии, флорални и животински принтове. Лъскавите материи също заемат обичайното си водещо място сред модните тенденции и през пролет/лято 2012. Златисто, сребристо, електриково синьо, изумрудено  – топ тенденции за пролет/лято 2012 г. в годината на Водния дракон! И  всичко това в една марка - "Amnesia"!

Амнезия - БЪДИ ХОЛИСТИЧЕНАмнезия - БЪДИ ХОЛИСТИЧЕН

Авторските бижута на Меги Колева са холистични, и допринасят за  цялостното хармонизиране на системата  УМ, ДУХ, ТЯЛО, което на практика е пътя към Щастието!- това към което винаги се стремим,  но малцина го постигат. Според холистичната наука "здрав" означава "цял", но и "щастлив". Не е достатъчно да не сме болни; необходимо е да сме щастливи. Само дето няма универсална рецепта за щастие и всеки трябва да я открие сам, защото всеки от нас е единствен, неповторим, уникален и това прави пътя към щастието единствен, неповторим, уникален. Важното е да осъзнаем, че подходът към здравето е комплексен и че никой друг не може да направи това, което ние самите можем да направим за себе си. Другите могат само да ни подкрепят в нашия път към изцелени, ЗДРАВЕ, ХАРМОНИЯ , БАЛАНС. Но пътя изминаваме ние САМИ!

Амнезия - БЪДИ ХОЛИСТИЧЕНАмнезия - БЪДИ ХОЛИСТИЧЕН

Голям помощник в пътя ни към успеха и щастието са кристалите. Кристалите и скъпоценните камъни са красили главите на фараони, крале, кардинали от най-дълбока древност.  Използвали са се като амулети,  талисмани, в ритуали, мистерии. Да не забравяме Атлантида, древния континент, на който кристалите са били издигнати в култ и с чиято помощ древните атланти са владеели и управлядвали енергията ня Светлината, и са владеели   енергиите на Природните сили - нещо немислимо за нашата цивилизация.

Амнезия - БЪДИ ХОЛИСТИЧЕНАмнезия - БЪДИ ХОЛИСТИЧЕН

 Кристалите  са дарявали на своя притежател не само красота, но и мъдрост, сила, власт.., успех.... и така през хилядолетията  до днешни времена. Кристалите имат кристална решетка и ни въздействат чрез кристалната структура на водата в нашето тяло. Преди всичко влияят благотворно за  балансиране на системата от енергийни центрове - чакрите и за подобряване на състоянието на  нашата Аура.  Кристалите които са използвани в колекцията „Бъди холистичен 2012 са рубин, корал, оникс, тигрово око,  различни видове ахати, цитрин, розов кварц, аметист, лапис лазурит, лунен камък, планински кристал, нефрит, карнеол, яспис, малахит и др.

Амнезия - БЪДИ ХОЛИСТИЧЕНАмнезия - БЪДИ ХОЛИСТИЧЕН

Кристалите са доставени от Индия, Бразилия, Шри ланка , Австралия ,Тибет и носят силата и енергията на тези духовни центрове. Всеки от тях  играе незаменима роля в енергииния бяланс на човека, като въздейства не само на физическо, но и на емоционално,  ментално ( психическо), дори духовно ниво - като всеки кристал работи индивидуално.

Пример: ядосани сте, имате нужда от баланс-изберете зелените нюанси...

Попаднали сте в творческа дупка: имате нужда от вдъхновение - избирете  жълто и виолетово;

Чувствате се притиснати от нещо: имате нужда от пространство - избирате синята гама.../светлата/...

Липсва ви радост - избирате жълтото /слънцето/

И не забравяйте, че цветовете ще ви помогнат, само ако сте честни със себе си и си признавате емоциите!