„ПРОМЕНИ ЖИВОТА СИ СЕГА!”

* Благотворителен концерт подкрепя болните от рак в борбата им с болестта

Силвия Тодорова

ПРОМЕНИ ЖИВОТА СИ СЕГАНа 28 февруари във Военния клуб се състоя благотворителен концерт в помощ на хора с онкологични заболявания, организиран от асоциация за превенция на рака „Промени живота си сега!” към фондация „Отворено общество”.

Учредителката на асоциацията, стилист и перукер Вили Боршукова с помощта на коафьора Пламен Велков обръснаха на сцената главите на Нели Топалова и 19-годишната Радослава. Те доброволно се лишиха от косите си в знак на подкрепа към всички хора с онкологични заболявания, които остават без коса вследствие на химиотерапия. Със смелата си постъпка двете не само подкрепиха каузата, но и затвърдиха посланието, което Вили Боршукова отправи от сцената за това, че красотата идва отвътре и е без значение дали човек е временно или за постоянно без коса. Ракът е лечим, важно е да се диагностицира навреме и човек може да промени живота си, бяха другите послания на организаторите.

ПРОМЕНИ ЖИВОТА СИ СЕГА

ПРОМЕНИ ЖИВОТА СИ СЕГАПРОМЕНИ ЖИВОТА СИ СЕГА

Д-р Елиза Георгиева, управляващ съдружник в МБАЛ Св. Панталеймон и ДКЦ Св. Панталеймон в Плевен, съучредител на асоциацията и доц. Панайот Куртев, зам. директор по лечебната част от Националната Онкологична Болница говориха за превенцията и възможностите човек да се предпази от коварната болест. В благотворителния концерт взеха участие: Деси Тенекеджиева, Ивана, Чанка Запрянова, оперните певци Валентина Славова и Атанас Младенов, група „Ново поколение”, балерината Валя Радославова, Нели Андреева и Светослав Стойчев.

ПРОМЕНИ ЖИВОТА СИ СЕГА

ПРОМЕНИ ЖИВОТА СИ СЕГА

ПРОМЕНИ ЖИВОТА СИ СЕГАПРОМЕНИ ЖИВОТА СИ СЕГА

Сред гостите в залата, които останаха силно впечатлени от случващото се на сцената, бяха: представители от Американското посолство, проф. Любомир Стойков, д-р Николай Сердев, Весела Драганова, Жана Христова, Меги Савова, Мария Бонева, дамите от „Зонта клуб” – Димитрина Ненчева и Диляна Донова със съпрузите си, Кирил Чалъков, Евгени Минчев, Гери Дончева, Елена Караколева, Капка Амзина, Паолина Петракиева и много други.

ПРОМЕНИ ЖИВОТА СИ СЕГА

ПРОМЕНИ ЖИВОТА СИ СЕГА

Средствата, набрани чрез дарителския куверт на стойност 100 лв. и в рамките на самата вечер чрез благотворителна томбола и продажба на предмети от бутиковия магазин на интериорната дизайнерка Ирини Куциуки ще бъдат изразходвани за закупуване на медикаменти, разходи за консултации при онколози и осигуряване на апаратура за лечение и диагностика на жени, деца и мъже с онкологични заболявания.

ПРОМЕНИ ЖИВОТА СИ СЕГА

Събитието се организира с подкрепата на Министерство на отбраната и Столична община, салони „Магама”, „Джей-пойнт”, „Иринис home collection”, Cycle, „Флоримонт Експо”, асоциация „С Лице към света” за лечение на деца с малоформации и увреждания, Мбал „Св. Панталеймонт” Плевен, организация „Мисис България”, „Кока-кола”, бутик „Лина”, Консултантска къща „От игла до конец”, „Дари Травел” и ресторант „Маракеш”, VS-Tech, ресторант „Глория Мар”. Организацията на събитието беше осъществена изцяло с помощта на спонсорите и партньорите на асоциацията.

ПРОМЕНИ ЖИВОТА СИ СЕГАПРОМЕНИ ЖИВОТА СИ СЕГА

Организаторите планират събитието да се превърне в традиционна благотворителна инициатива за подкрепа на болните от рак в неравностойно положение. Асоциация „Промени живота си сега!” ще работи целогодишно за каузата, като всеки има възможност да помогне с каквото може: набиране на средства за лечение; повишаване на здравната култура на хора от личното си обкръжение; популяризиране провеждането на редовни профилактични прегледи и др.

ПРОМЕНИ ЖИВОТА СИ СЕГАПРОМЕНИ ЖИВОТА СИ СЕГА


Учредители на aсоциация за превенция на рака „Промени живота си сега!”

1. Вили Боршукова – основател

2. Д-р Елиза Георгиева – управляващ съдружник в МБАЛ Св. Панталеймон и ДКЦ Св. Панталеймон в Плевен, съучредител

3. Меги Савова – собственик на конкурси за красота и лицензиант на: „Мисис България”, „Мисис Дама на годината”, „Miss Summer International”, “Лейди България” и “Европейски форум на модата”, съучредител

4. Цветомир Николаев Цеков – текстилен инженер с онкологично заболяване, опериран на 05.11.2010 г. от д-р Иво Близнашки с извадена формация от 5 топки с обща маса около 25 кг, рецидив и на 06.07.2011г. опериран повторно, по настоящем с нов рецидив. Той е убеден: "Туморът не е по-силен от мен!", съучредител

5. Николай Шарапов – адвокат по граждански дела, съучредител

6. Г-жа Мария Петрова – строителен предприемач на „Интер евро билд”, съучредител

7. Ирини Куциуки – интериорен дизайнер и собственик на бутиков магазин в София, съучредител


Снимки:

1. Вили Боршукова произнесе емоционална реч и сподели личния си мотив за учредяване на асоциация „Промени живота си сега!”.

2. – 10. Вили Боршукова и коафьорът Пламен Велков преобразиха Нели Топалова и 19-годишната Радослава, които доброволно се лишиха от косата си в подкрепа на болните от рак.

11. Коафьорът Пламен Велков, 19-годишната Радослава, болната от рак – Мария, Нели Топалова и Вили Боршукова (от ляво на дясно).

12. Певицата Деси Тенекеджиева подкрепи безапелационно каузата.

13. Ивана изпя две песни в подкрепа на благотворителния концерт.

14. Вили Боршукова – учредителка на асоциацията „Промени живота си сега”, стилист, коафьор и перукер.

15. Д-р Николай Георгиев – пластичен хирург и Вили Боршукова

Фото: © Антон Марков


Събуди се!

Скритите диагнози обикновено нямат симптоми!

Не мисли, че на теб не може да ти се случи!

Открит навреме, ракът може да бъде излекуван!

Имай вяра за пълна победа!

Отиди на профилактичен преглед!

Заведи и приятел!

Помогни на някого до теб, за да помогнеш и на себе си!


Чети повече във Fashion Lifestyle Magazine