Създадоха дънки с вградена клавиатура и мишка

Създадоха дънки с вградена клавиатура и мишка Ако ви е трудно да се отделите от компютъра дори за няколко минути, това ново изобретение е точно за вас.

Холандски изобретатели създадоха дънки, които придават съвсем ново значение на думата "лаптоп". Дънките, наречени "Beauty and the Geek", се предлагат с напълно функционална клавиатура и мишка, вградени в горната част на плата. Идеята хрумнала на компанията Nieuwe Heren, ръководена от Ерик де Нис и Тим Смит.

Двамата създали дънките саморъчно и те са направени така, че да осигуряват на клиента свободно движение, без да губи контрол върху компютъра. "Те не са толкова тежки. С гъвкава клавиатура, малки високоговорители и малка мишка, не са малко по-тежки от обикновените дънки. Създадоха дънки с вградена клавиатура и мишка Идеята е да можеш да се включиш в компютъра си и да го контролираш без да седиш в затворено пространство зад бюро", обясняват Нис пред сайта WebProNews.

Дънките са в модерен стил и имат заден джоб, създаден специално, за да покрива мишката, която използва еластичен кабел, за да остане включена. Те са включени в лаптопа чрез безжична технология в USB устройство. Очаква се цената им да е около 250 паунда, ако някога се появят на пазара. "Целият проект е твърде сложен и точно сега не разполагаме с достатъчно пари, за да го подготвим за пазара", сподели Нис. БГНЕС

Създадоха дънки с вградена клавиатура и мишка Създадоха дънки с вградена клавиатура и мишка

Снимки: www.nieuweheren.com