Модна къща "Соня Рикел" стана собственост на китайска инвестиционна компания

Модна къща Соня Рикел стана собственост на китайска инвестиционна компанияХонконгската инвестиционна компания Fung Brands придоби 80% от акциите на известната парижка модна къща "Соня Рикел".

Семейство Рикел, което е основало модната къща, запазва 20%. Подробности за финансовата страна на сделката не се разгласяват.

"Бяхме принудени да прогледнем, че времето на нашия семеен модел за правене на бизнес е отминало. Направих за марката всичко, което можех да направя сама. Но семейството се нуждаеше от финансови, стратегически и човешки ресурси, за да превърнем марката в такава каквато трябва да бъде – световен бранд", заяви Натали Рикел, дъщеря на основателката Соня Рикел.

Fung Brands ще позволи на създадената през 1968 г. модна къща да усили своите позиции в Азия и Северна Америка, да открие повече магазини и да увеличи разходите за реклама, добави Натали Рикел.

Самата тя ще заеме поста вицепрезидент на "Соня Рикел", която ще се оглави от изпълнителния директор на Fung Brands Жан-Марк Лубие. Той по-рано е развил такива марки като Celine, Louis Vuitton и Escada. БГНЕС