Хали Бери представя своята първа колекция обувки

Хали Бери представя своята първа колекция обувкиСнимките на игралния филм „Cloudatlas” с Хали Бери във филмовото студио „Бабелсберг”, Потсдам, в края на 2011 година не са тайна. Обвит в тайнственост обаче беше един друг проект, който тя снима непосредствено след това в Берлин. Съвместно с режисьора Михаел Хаусман актрисата направи телевизионен рекламен клип, в който от началото на март ще представи в Европа своята колекция обувки. Нейната колекция с марката "5th Avenue by Halle Berry" съдържа 40 летни и леки, но въпреки това елегантни и женствени модела. И докато нейният нов филм гони високия ценови сегмент – става дума за най-скъпата немска филмова продукция на всички времена – колекцията обувки е абсолютно достъпна. Тя ще се предлага ексклузивно от лидера в търговията на дребно с обувки в Европа Deichmann в 21 европейски страни.

Сътрудничеството беше обявено официално на 24 януари 2012 година по време на фирмено мероприятие на Deichmann в „Гругахале” в Есен. „Много се радваме, че Хали Бери ще работи с нас. Тя е изключителна актриса и международна модна икона“, каза собственикът на фирмата Хайнрих Дайхман по повод новото сътрудничество. „За нас Хали Бери със своята естественост е абсолютно достоверна посланичка на модата, която ще вдъхнови много жени с колекцията си.“

Хали Бери представя своята първа колекция обувки

За носителката на Оскар обувките не са просто някаква част от облеклото: "Обувките изразяват личността. Те казват много за собственичката си. Ако прическата и обувките са подходящи, всичко останало ще бъде както трябва.“ По думите на Хали Бери с новата колекция „една мечта стана реалност. Коя жена не иска да види името си на колекция обувки? Това наистина е страхотно."

За избора си на обувки Хали Бери казва: „Моята колекция 5th Avenue е нещо, което ме вдъхновява. Обувките са леки и лесни за носене – за всяка жена. Те са модерни и достъпни, ето това е моята колекция.“

Точно на тези критерии отговарят моделите: с отворени пръсти и клиновиден ток, сандали с каишки или с отворена пета и клиновиден ток, които могат да се комбинират както с дънки до прасеца и небрежни тениски, така и с дълги рокли, които през този сезон трябва да се открояват с богатство от цветове.

Хали Бери представя своята първа колекция обувки

Обувките от колекцията пролет/лято влизат в продажба от 5 март 2012 година във всички 21 страни. Цените са от 69,90 лв.до 99,90 лв. Чантите са на цена от 59,90 лв. През изминалите години Deichmann направи колекции с Pussycat Dolls, Sugababes и Синди Крауфорд.

Хали Бери
Родена през 1966 година в Кливланд в щата Охайо и между другото е била „Мис Охайо”.

Снима със счупен крак в Берлин най-скъпия немски филм на всички времена за 100 милиона евро: „Cloudatlas” (режисьор: Том Туикер, в ролите: Хю Грант, Том Ханкс, Сюзън Сарандън), който ще излезе по кината в САЩ през октомври 2012 година.

Кръстена е на любимия магазин на майка й „Halle’s Department Store“.

Първата актриса с афроамерикански произход, която получава Оскар за главна женска роля за ролята на Летисия Масгроув в драмата „Балът на чудовищата” (2002).

Получава през 2007 година звезда на Алеята на славата в Холивуд номер 2333.

Обявена е през 2008 година от сп. „Ескуайър“ за „ Най-сексапилната жена в света“.

Застъпва се за правата на афроамериканците и е ангажирана в организации, подпомагащи диабетиците

Пуска на пазара през 2009 година съвместно с Coty свой собствен аромат „Halle by Halle Berry“.