Луи Вюитон отваря бижутерско студио в Париж

Луи Вюитон отваря бижутерско студио в ПарижФренската луксозна марка Луи Вюитон отваря бутик и бижутерско студио на площад Вандом в Париж през пролетта и подготвя първия си парфюм, съобщи БГНЕС.

"През април ще имаме собствена бижутерска работилница, а през май ще открием свой бутик в същата сграда", заяви директорът на модната марка Ив Карсел на откриването на новия магазин на Луи Вюитон "Maison Rome Etoile" в Рим.

Проектът ще позволи на Луи Вюитон "да се присъедини към ексклузивния клуб на малкото бижутерски марки, които имат собствени работилници на площада", заяви Карсел. Той допълни, че все още не се знае кога ще бъде пуснат парфюмът, но подчерта, че луксозните марки не трябва да се огъват под натиска.

"Сега сме в самото начало. Наехме известния "нос" Жак Кавалие и сме на финална фаза от закупуването на провинциална къща в Грас" на Френската Ривиера, където ще бъде създадена лабораторията, заяви Карсел. "Случва се нещо подобно, както при наемането на Марк Джейкъбс, когато започнаха да ни питат кога ще се появи първата колекция, а ние отговаряхме: "Когато Марк е готов". Същото е и сега, само че този път отговаряме: "когато Жак е готов", заяви Карсел.

49-годишният майстор парфюмерист е "носът" зад ароматите "L`Eau d`Issey", "Dior Addict", "Poeme" на Ланком и "Stella" на Стела Макартни. Така Луи Вюитон става една от малкото марки в света със собствен "нос" наред с Шанел, Диор, Герлен, Ермес и Картие. Марката започна да прави чанти през 1854 г., а в последното десетилетие на 20-ти век и първото на 21-ви век навлезе в секторите на конфекцията, обувките, часовниците и слънчевите очила.

Карсел не разкри колко нови бутика Луи Вюитон ще отворят врати през 2012 г., но заяви, че "двете нови граници ще бъдат откриването на магазин в Аман, Йордания, и в Алмати, Казахстан, през септември".

Луи Вюитон отваря бижутерско студио в Париж