Коледно модно ревю "МИНУС 13° С"

На 20 декември, дни преди Коледа и Нова година в зала 8 на НДК един моден спектакъл по прекрасен начин демонстрира духа и въображението на младостта и впечатли многобройните гости с разнообразието от творчески идеи и перфектното им осъществяване. Модните колекции, създадени от студенти по мода от Нов Български Университет с вдъхновение, с творческо въображение и изискан стил демонстрираха големите възможности при комбинирането на различни материали, многообразието от силуети и форми, нестандартния подход при проектирането на облекло.

Коледно модно ревю на НБУКоледно модно ревю на НБУ

Коледно модно ревю на НБУКоледно модно ревю на НБУ

Модното шоу беше осъществено съвместно с козметична марка REVLON”, която същевременно е и професионална кетуолк козметика с 80 годишна история и е традиционно обвързана с европейските и американски седмици на модата, с много световно известни имена от света на модата. В 175 страни по света „REVLON” е символ на новостите и цветността в грима и се продава все по-успешно. Гримът на марки, като Оскар де ла рента, Раг§Бон, Антонио Берарди, както на ”Mercedes-Benz Fashion Week” се реализират с тази козметика.

С помощта на Фани Албайрак, асистент бранд мениджър от „REVLON” беше осъществен гримът на манекените.

Коледно модно ревю на НБУКоледно модно ревю на НБУ

Прекрасните модели на „Визаж” участваха в ревюто срещу символичен хонорар, фризьорите Васил Петровичин, Емил и Ели през целия ден неуморно и безвъзмездно се грижеха за ефектния вид на манекените.

Музикалното офрмление на спектакъла, създадено изключително професионално, беше подарък за студентите от label COD:COLOR. Кристина Несторова, студентка в НБУ, известен български топмодел, създаде и реализира ефектната хореография.

Коледно модно ревю на НБУКоледно модно ревю на НБУ

 Материалите, от които са изработени студентските модели в голямата си част са дарени на НБУ от „хората от бизнеса” – г-н Ролман (Пиринтекс), г-н Славчев (ETERE), г-жа Банкова (Kris fashion). Колекцията демонстрира по един впечатляващ начин нивото и качеството на получените през годините знания в областта на модния дизайн и конструирането на облекло.

Показаните студентски модели са съобразени и с последните модни тенденции като същевременно с това са практични и носими.

Сред гостите бяха колеги от модната гилдия, близки и приятели на студентите, както и хората от бизнеса – г-н Бертрам Ролман, представители на INNA TRADING, AMANN GROUP, ETERE, БАПИОТ.

Коледно модно ревю на НБУКоледно модно ревю на НБУ

Много медии присъстваха и отразиха коледното модно събитие. Ревюто беше осъществено с изключителната помощ и подкрепа на ръководството на НБУ и е в рамките на честванията "20 години Нов Български Университет".

Коледно модно ревю на НБУКоледно модно ревю на НБУ

Автор: Татяна Георгиева – преподавател в НБУ

Фотограф: Николай Христов