Световноизвестният гримьор Санти ди Мари представи тенденциите в грима за есен-зима 2011-2012

Силвия Тодорова

Световноизвестният гримьор Санти ди Мари представи тенденциите в грима за есен-зима 2011-2012Мисис България 2011 Венета Харизанова и Мисис България 2006 Елеонора Манчева бяха модели на Санти ди Мари – официалният гримьор на Мис Италия и международен преподавател на Еssential – който представи в салон "Магама" тенденциите при грима за есен-зима 2011/2012.

При демонстрацията Санти ди Мари обясни, че основните тенденции включват опушени очи в интензивен черен цвят и преливането му с неутрални, естествени сенки. Разликата е, че този сезон цветовете от очите се прехвърлят върху устните. Тоновете са ярки – в оранжево, розово и виолетово. Топ гримьорът акцентира върху това, че при устните се избягва модерното до скоро ярко червено. Актуален е обаче 3D ефектът, който се постига с наслагването на цвят и силен блясък за устните.

Световноизвестният гримьор Санти ди Мари представи тенденциите в грима за есен-зима 2011-2012

„Идеята на грима в днешно време е да придаде свеж и естествен вид на жената”, сподели Санти ди Мари. Световноизвестният гримьор Санти ди Мари представи тенденциите в грима за есен-зима 2011-2012Относно дневния и вечерния грим той уточни, че се променя само интензивността на черните сенки. През деня се използва по-натурална основа (карамел) за сенки и черна линия, а вечер по-силния черен цвят на сенките се прелива с неутралните цветове. При устните също се променя интензивността на цвета, но блясъкът, който създава 3D ефект остава и при дневния и при вечерния грим.

Основното правило, което трябва да спазваме при грима според топ гримьорът е качеството на продуктите, които трябва да съдържат витамини, да хидратират кожата и да имат слънцезащита.


Снимки:

  1. Санти ди Мари – официален гримьор на Мис Италия и международен преподавател на Еssential.

  2. Санти ди Мари гримира Мисис Вселена Елеонора Манчева.

  3. Мисис България Венета Харизанова позира пред камерите, гримирана професионално от Санти ди Мари.

Фото: © BiNET.TV

Четете повече във Fashion Lifestyle Magazine