Продават гола снимка на супермодела Кейт Мос

Продават гола снимка на супермодела Кейт МосСнимка на супермодела Кейт Мос се очаква да бъде продадена за 18 000 паунда на търг в Лондон.

Чернобялата гола фотография на манекенката, направена от Албърт Уотсън в края на еднодневна фотосесия през 1993 г., ще бъде продадена от аукционна къща Бонъмс в британската столица идната седмица.

"Уотсън направи две от вероятно най-култовите снимки на Мос във фотосесия за германското издание на сп. "Вог" и днес тя остава една от най-известните му снимки. В края на еднодневна фотосесия върху покрив на сграда в Маракеш Уотсън предложил да направи голи снимки на Мос и тя с удоволствие се съгласила", съобщи аукционната къща.

Уотсън определи снимката като "една от най-добрите снимки, които някой й е правил" и допълни, че кралицата на модния подиум заявила неотдавна, че тя е сред любимите й фотографии. На търга, който ще се състои на 17 ноември, ще бъде продадена още една снимка на Кейт, направена от Корин Дей, за която се смята, че е дала началото на модната кариера на манекенката.

Аукционна къща Бонъмс ще предложи за продажба още снимка на фотографа Дейвид Ла Шапел на Къртни Лав, както и на Андре де Диенес, заснел Мерлин Монро в хотел Бел Еър през 40-те години на миналия век. Ще бъдат продадени и снимки на Албърт Уотсън на модела Кристи Търлингтън от 1990 г. и на Франк Синатра и бодигардовете му, заснети от Тери О`Нийл.