NULLA by Kesic Petrushevski представи своя "Полет 0" на Седмицата на модата в Скопие с акценти от излитащи самолети

NULLA by Kesic PetrushevskiДизайнерите от новата българска марка NULLA Йелена Кесич и Боян Петрушевски участваха като специални гости на четвъртото издание на Седмицата на модата в Скопие на 22 октомври този месец.

В представянето на NULLA бяха включени 22 силуета от прости геометрични форми, доразвити чрез сложни детайли, вдъхновени от оригами и реализирани с прихлупване и напластяване. За име на колекцията дизайнерите избраха „Полет О”, метафора за началото на техния съвместен творчески път и силата на въображението, което не познава граници.

Темата беше умело преплетена в дрехите и аксесоарите на моделите - пера, прозрачни материи, апликации във формата на хартиени самолетчета, бели, сребърни и черни диадеми от оригами. В "Полет 0" тандемът Кесич-Петрушевски заложи на цветовете бяло, черно и нюанси на сивото. Използваните материи бяха памук, естествена коприна, шифон с авторски десен, ръчно изработено плисе и ръчно багрена коприна.

NULLA by Kesic PetrushevskiNULLA by Kesic Petrushevski

В препълнената зала на Порше в Скопие, побрала над 500 гости от сферата на модата, шоубизнеса и културата, моделите на NULLA излязоха, съпроводени от саундтрака на последния филм на Вим Вендерс „Пина” и новия сингъл на Florence + The Machine „What The Water Gave Me”. Двамата дизайнери се представиха в края на шоуто с дефилето на последния модел от колекцията - асиметрична рокля в бело-сини нюанси, вдъхновена от класическата мъжка риза.

NULLA by Kesic PetrushevskiNULLA by Kesic Petrushevski

Снимки © Студио AD Photography