Гучи откри музей във Флоренция

Гучи откри музей във ФлоренцияМодна къща Гучи откри във Флоренция, Тоскана, музей, посветен на историята на флорентинската марка, която тази година празнува своята 90-годишнина.

Музеят, който се простира на площ от 1 715 кв. м. и в сряда ще отвори врати за посетители, представя колекциите от пътни чанти, дрехи за звездите и развитието на логото Гучи от създаването на модната марка през 1921 г. от Гучио Гучи.

Той започва като портиер в хотел Савой в Лондон и се вдъхновява от опита си за създаването на линията чанти и артикули за пътуване, благодарение на които марката натрупва състояние през 50-те, 60-те и 70-те години на миналия век.

Гучи откри музей във Флоренция

Гучи откри музей във Флоренция

Около 200 знаменитости присъстваха на празника по откриването на музея, който се намира в дворец от 14-ти век в центъра на столицата на Ренесанса. Сред тях са Шарлот Казираги, директорката на сп. "Воуг" Анна Уинтър, американският художник Бил Виола. Освен изложбените пространства музеят разполага и с библиотека, кафене и малък бутик.

Гучи днес е собственост на компанията PPR на французина Франсоа Пино. Настоящият стилист на марката е италианката Фрида Джанини.

Гучи откри музей във ФлоренцияГучи откри музей във Флоренция

Снимки:

1. - 3. Музеят на модна къща Гучи в Тоскана

4. Frida Giannini - дизайнер и креативен директор на модна къща Гучи

5. Anna Wintour - директор на US Vogue