ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ: НЕЖЕЛАНИТЕ КОСМИ ВЕЧЕ НЕ СА ПРОБЛЕМ !

Лазерна епилация Медицината и козметиката, или казано може би по-точно - козметичната медицина отдавна прилагат различни техники за обезкосмяване и по този начин дават своя принос към изкуството на разхубавяване. Как обаче да се ориентираме в изобилието от средства за епилация? Кой е по-ефектният способ за премахване на нежеланите косми по тялото - лазерна епилация, фото епилация с IPL апарат или ултразвук? За отговор на тези въпроси потърсихме мнението на експертите от медицинския център за естетични процедури "Борекс". Центърът е лицензиран за работа с лазери от Министерството на здравеопазването, Института по хигиена и ХЕИ.

Специалистите от "Борекс" са категорични: не прибягвайте до обезкосмяване с помощта на фото епилация с IPL-апарат или ултразвук, а се осланяйте на диодния лазер "LightShear" на "Кохерент". Техните наблюдения на над три хиляди пациентки са доказали, че космите се редуцират 90 % след три-четири процедури особено при зони като мишници, бикини линия, пубис, крака и ръце. Лазерната и IPL фото епилация не премахва русите и белите косми (обяснението е в меланина), а освен това голям недостатък е и невъзможността да се защитят очите при работа по този начин.

БорексСпециално за посетителите на нашия Интернет моден портал г-н Кирил Симиджийски, управител на ЕТ “Борекс – Кирил Христов”, сподели: ”При хормонални и гинекологични заболявания, ако не се излекуват, окосмяванията продължават. А това означава, че лазерната или фото епилация не могат да лекуват, а само отстраняват последствията. С това не бива да се спекулира, като се заявява, че въпреки хормоналния проблем фотоепилацията ще премахне и преустанови окосмяването. Искам да подчертая дебело, че лазерната и IPL фото епилация не премахват руси и бели косми и не решават проблема с окосмяването при хормонални и гинекологични заболявания. Обратните твърдения са само рекламен трик! Голям недостатък е и невъзможността да се защитят очите при работа с IPL, поради това че не могат да се изработят очила с такъв широк диапазон на защита”.

Експертите от медицинския център за естетични процедури “Борекс” са готови да направят абсолютно безплатни консултации на всеки, кой иска да получи компетентен отговор по въпросите на сигурното и безвредно обезкосмяване.

Адреси:

София 1000 ул.”Стефан Стамболов” № 10, ет 2 тел: 02 989 55 48

София 1325 ул.”Черни Лом” № 4, ап. 8 тел: 02 931 20 84

Снимки:

1. и 2. Медицинският център за естетични процедури "Борекс" е лицензиран от Министерството на здравеопазването, Института по хигиена и ХЕИ.

Фото: © Борекс

© Любомир Стойков
Всички права запазени!