Паолина Петракиева с корона от конкурса Мисис Вселена 2011

Паолина Петракиева с корона от конкурса Мисис Вселена 2011Конкурсът Мисис Вселена 2011 (Mrs Universe 2011) се състоя в комплекс Кайлъка край Плевен на 27 август 2011 г. Делегатки от 5 континента дефилираха в три тура – в еднакви рокли, бижута и бански костюми , изработени специално за случая и в официални вечерни рокли от различни дизайнери, избрани от тях самите.

Паолина Петракиева – Мисис България Вселена 2010 блестеше в лагунено син тоалет на холандската марка Enozoani от специалната колекция 2012 за знаменитости (Enzoani for Celebrities), представена в България от Bridal Fashion. Роклята е изработена от копринена мантила, в горната част е с корсетна контрукция, а ветрилообразен набор от плата, преминаващ в лазерно изрязани волани създава ефекта на дюните – изключителен хит в колекцията на марката. Паолина Петракиева бе единствената участничка с кристално сини очи, които бяха подчертани и от цвета на роклята. Тоалети от тази висша линия на Enzoani са обличали: Ева Лонгория, Дита фон Тийз, Пола Абдул, Никол Шерцингер, Мис САЩ 2011 и други холивудски звезди. Именно Поалина бе избрана от дизайнера на фирмата Дик Ван Цутпфен да представи последната колекция на марката. Паолина Петракиева грабна наградата на Bridal Fashion, която е тоалет по избор на английската фирма за официална мода “Mascara”.

Водещи на събитието бяха Сава Цеков и Марика Гедерте – Мисис Вселена 2008.

Преди конкурса делегатките от 5 континента прекараха в Плевен една седмица. Едно от най-важните събития по време на престоя им беше кръглата маса дискусия на тема „Домашното насилие”, организирана съвместно с Европейската асоциация за защите на правата на човека – България, която е и част от дългосрочната програма на Мисис Вселена под наслов „Не на насилието”. Доктор Ангел Енчев запозна дамите с различни аспекти на естетичнта хирургия.
  
Едни от най-атрактивните събития през седмицата бяха Вечерта на нациите, в която дамите показаха национални костюми и традиции от своите страни, както и екскурзията до уникалните Крушунски водопади. 

Паолина Петракиева с корона от конкурса Мисис Вселена 2011 

 Победителки
  
   IV подгласничка - България – Паолина Петракиева – Мисис България Вселена 2010. Има юридическо образование, работи като мениджър. Майка е на 2-годишна дъщеря. Участва в благотворителните кампании на организация “Мисис България”, „Великолепната шесторка 2” и кампанията „Говори открито срещу домашното насилие”, стартирана от AVON и неправителствената организация „Алианса за защита срещу домашно насилие”.

  III подгласничка – Русия - Мария Ерошенко – психолог. Има детска школа за театрално изкуство, където привлича и деца от домове за сираци.
  
   II подгласничка - Обединено Кралство – Джейн Тейлър – има 4 дъщери. Работи като водещ и организатор на събития, както и като фитнес инструктор. Само за последните 2 години е привлякла повече от 20 000 британски лири за борба с раковите заболявание посредством събития на нейната агенция за модели.
  
   I подгласничка - Колумбия – Малка Девениш – компютърен специалист и специалист по маркетинг. Работи във фoндация, която помага на деца от бедните слоеве, които имат физически или ментални увреждания. В момeнта изгражда собствена фондация за подкрепа на жени в неравностойно положение, чието мото е, че не е необходимо да си известен или богат, за да помагаш на хората в нужда.
  
   Мисис Вселена 2011 - Венецуела – Мойра Фармас – адвокат, има двама сина. Работи за фондация, която се грижи за изоставени деца и самотни възрастни хора

Снимки © BiNET TV