Мануел Мота посвети рокля на Елена Караколева

Мануел Мота посвети рокля на Елена КараколеваКреативният директор на испанския гигант Pronovias – Мануел Мота кръсти една от най-хубавите си рокли за 2012 г. – „Елена”. Pronovias Fashion Group е най-големият производите на булчински и официални рокли в света, представен в нашата страна от Bridal Fashion. Фирмата е единствената по рода си със собствена лаборатория за разработване на материи и със специално създаден софтуер за планиране ресурсите на фирмата на всички нива. Друга иновация в Pronovias е услугата за клиенти „Book an appointment”, което позволява на всяка клиентка да си запази час за проба директно в сайта на фирмата www.pronovias.com, откъдето с нея се свързва официалният представител на марката за съответната страна.

Всяка година фирмата разработва по 1000 прекрасни модела рокли, разделени в 10 колекции, изработени от световните дизайнери – Мануел Мота, Валентино и Ели Сааб.

Именно Мануел Мота, който е сътворил тоалетите на не една световна знаменитост като Иванка Тръмп, Пени Ланкастър (съпругата на рок звездата Род Стюарт), Румър Уилис, Миранда Иглесиас, Даутсен Круз, бе изключително впечатлен от Елена Караколева – Мисис Европейски Съюз 2010. Мануел Мота посвети рокля на Елена КараколеваЕлена, заедно с българския представител на марката бяха единствените българки, поканени от дизайнера да присъстват на грандиозното ревю и гала вечерите на фирмата през месец май 2011 в Барселона. Pronovias е марка с огромен успех и в нашата страна и затова преди 2 години най-хубавата официална рокля на фирмата носеше името „България” като комплимент към българските дами.

Мисис Европейски Съюз 2010 е една от най-големите почитатели на Pronovias, която се отличава с безупречен стил, вкус и излъчване, качества веднага оценени от Мануел Мота. ”Създадох рокля, която да подчертава всички достойнства на женската фигура, нежното и чистото излъчване на младоженката и щастието й на сватбения ден”, споделя дизайнера. Моделът „Елена” е от колекция Costura („висша мода”) . Изработен от 45 метра естествена коприна – бамбула и мантила, създадени в лабораториите на Pronovias. Красива ръчна бродерия от сребристи копринени нишки, изобразяващи листа са акцент в модела и новост в колекция 2012 на марката. Дизайнерът бе очарован от личността на Елена и от доклада й на тема за „трафика на бебета”, който бе изнесла на конкурса „Мисис Вселена 2010” в Литва. Освен с благотворителна дейност, което изисква да се занимава една носителка на короната „Мисис България”, Елена Караколева е и домакин на конкурса Мисис Европейски Съюз 2011, който ще се проведе в началото на месец септември в хотел Saint George Palace в Свети Влас.

Мануел Мота посвети рокля на Елена Караколева

Мануел Мота посвети рокля на Елена Караколева

Снимки:

1. Роклята "Елена" от колекция 2012 на Мануел Мота
2. Елена Караколева (в рокля на Pronovias) с Мануел Мота в Барселона
3. Елена в разговор с топ моделите Ирина Шайк и Татяна Пискун (backstage на ревюто в Барселона)
4. Хотел saint George Palace в Свети Влас