Организацията за защита правата на животните показа
рокля от салата

Организацията за защита правата на животните показа рокля от салатаОрганизацията за защита правата на животните - ПЕТА, реши да стимулира потребителите на месо в Китай да станат вегетарианци, по един оригинален начин. Защитниците облякоха китайската актриса Гао Юанюан в рокля, направена от листа на маруля. Причината за това решение е нарастналата консумация на месо в Китай.

Освен тъмнозелената рокля от листа на маруля Гао представи още огърлица, създадена от блестящи червени люти чушки. "След като станах вегетарианка, се чувствам много по-лека и освободена", споделя Гао. "Когато за първи път започнах да се храня само с вегетариански ястия, не бях свикнала с това и се тъпчех с храни с високо съдържание на скорбяла и така качих малко килограми. Но се почувствах много по-енергична...".

Организацията за защита правата на животните показа рокля от салатаИсторически китайците следват предимно вегетарианска диета, но с повишаването на доходите и на стандарта на живот сред представителите на нарастващата средна класа, хората ядат повече месо. Средно един човек консумира по 55 килограма на година. Джейсън Бейкър от ПЕТА твърди, че потреблението на месо сред китайците е нараснало четири пъти през последните десетилетия, което е довело до редица здравословни проблеми. "Консумацията на глава от населението продължава да е по-ниска в сравнение със западния свят, но нещата се променят към по-лошо", заявява той.