Световен фестивал на културата - 2 и 3 юли на Олимпийския стадион в Берлин

            

Световен фестивал на културатаСветовният фестивал на културата е посветен на 30-ата годишнина на Международна фондация "Изкуството да живееш". Това уникално събитие ще събере на едно място над 70 000 участници от повече от 150 страни, които ще отнесат със себе си вкъщи уникални гледки, звуци и вкусове и ще се насладят на главозамайващото многообразие на световните континенти, събрано на едно място.

Голямото празненство на Олимпийския стадион в Берлин и Световните павилиони ще бъдат своебразна демонстрация на красотата на всички световни култури чрез танци, музика, храна, литература и конференции. Фестивалът ще уважи нормите и ценностите на различни култури, докато се празнува хармонията в многообразието.

На Световните павилиони, елегантно ситуирани в зелените площи около стадиона, ще бъде изложено  културното наследство на световните континенти, позволявайки на участниците да се докоснат до типичните храни, танци, литература и музика на Африка, Азия-Океания, Европа и  Америка (Северна и Южна). Те ще бъдат и домакини на ексклузивния Фестивал на вегетарианската храна.

Павилионите ще бъдат домакини и на 5-тата Международна конференция на жените, Световната младежка конференция и Конференцията "Да живеем човешките ценности" (Living Human Values).

Висши държавни представители, бизнес лидери, академици, ръководители на неправителствени организации, религиозни и духовни лидери, миротворци и известни личности от цял свят ще обменят визии и ще разпространят послание за мир, единство и хармония в многообразието.

Световния фестивал на културата ще позволи на участниците да надникнат в огромното културно наследство на Индия, родината на йога. Около 5000 гости от Индия, в това число артисти и изтъкнати делегати от публичния и частния сектор се очаква да дойдат в Берлин.

Йога паркът ще даде възможност на участниците да преживеят мощното въздействие на Йога като средство за подобряване на физическото и душевно здраве, както и за създаване на вътрешен мир. Йога експерти от различни традиции ще споделят тяхното експертно мнение в конференции и семинари. Уникалният Йога музей ще начертае еволюционния път на Йога – от древните мъдреци до глобалното й приложение през 21 век.

Водещи танцови и музикални формации от цял свят ще очароват публиката със смайващи изпълнения. Грандиозният завършек на събитието ще се състои от концерт с участието на 30 пиана и 2000 китаристи, както и от медитация за мир.

Заповядайте в Берлин на едно незабравимо празненство!

Световен фестивал на културата

One We Are!

За да загатне за многообразието от цветове, музика и танци, което ви очаква в Берлин, фондация „Изкуството да живееш” и „Световната Асоциация за Подсилване на  Младежта“ ще представят концерта  „One we are”.

Събитието цели да провокира интерес към културното многообразие чрез универсалния език на музиката и танца, както и да промотира иновативен начин на забавление без алкохол, цигарен дим и опияти и да представи на публиката лесни и ефективни практики за добър тонус, настроение и спокоен ум.

Танцовите изпълнения ще разкажат истории от някои от най-богатите култури на планетата – България, Индия, Латинска Америка, Ориента, както и ще представят модерните течения в хип-хопа, джаза, балните танци, балетното изкуство и много други.

Прекрасната Капка Кумар и нейните момичета ще ни потопят в магията на индийските танци, брейкърите от Sleepwalkings и DJ Roosie ще се грижат за доброто ни настроение, а едни от най- известните ансамбли по народни танци ще ни припомнят красотата  и дълбочината на българския фолклор.

Зрителите ще имат възможността да се превърнат в главни действащи лица като вземат участие в лесни йога упражнения, водени от страхотния гост-преподавател от Индия Авинаш Тику.

Кога:  03.06. 2011г. от 19:00 до 23:00ч.

Къде: зала „Христо Ботев”

Вход: 3 лв.

Световен фестивал на културата


Фондация „Изкуството да живееш” (The Art of Living Foundation) е хуманитарна и образователна неправителствена организация с дейност в над 150 страни по света. Дейността й има за цел да усъвършенства човека като личност и да го насърчи да работи в полза на обществото. Образователните програми и курсове за самоусъвършенстване на фондация „Изкуството да живееш” предлагат техники за освобождаване от стрес, подобряване на здравето, концентрацията и паметта, повишаване на съзнанието и постигане на хармонични отношения между хората.В България над 15 000 души са преминали през курсовете на фондацията.

Фондация "Изкуството да живееш" работи със специален консултативен статут към Икономическия и обществен съвет (ECOSOC) на ООН, участва в работата на множество организации, включително и на Световната здравна организация (WHO).

Фондация „Изкуството да живееш” за България е осигурила транспорт и нещувки на преференциални цени, за да може всеки един да стане част от това незабравимо преживяване.

За повече информация посетете нашия сайт: www.artofliving.bg или се обадете на телефони: 0888 298 681 и 0899 172 015