Гримът...или магията да изглеждаш перфектно

* Лили Иванова и Кирил Чалъков – 10 години красота

Лили Иванова и Кирил Чалъков – 10 години красотаВ столичния хотел „Шератон” Кирил Чалъков представи най-новия си албум с фотоси, разкриващи неговото изкуство на гримьор – този път специално посветен на примата на българската поп песен Лили Иванова. Събитието бе наречено „Лили Иванова и Кирил Чалъков – 10 години красота”. На премиерата бяха поканени популярни имена на българската поп сцена, топ модели, водещи медии и приятели на Кирил Чалъков и Лили Иванова.

Презентацията бе открита от актрисата Вили Марковска и проф. д-р. Любомир Стойков. В своето слово професор Стойков отбеляза: „Магията на певческото изкуство на Лили Иванова е неразделна от магията й да изглежда перфектно – все по-добре и все по-елегантна. Важен принос за това естетическо чудо има Кирил Чалъков, който е пропит с уважение към таланта и личността на Лили Иванова.” След това Кирил Чалъков представи своя проект и разказа за вдъхновението си за него. Той показа и специално изработен видео клип с най-чаровните моменти от клиповете на Лили Иванова, в които тя блести с негов грим.

Лили Иванова и Кирил Чалъков – 10 години красотаЛили Иванова и Кирил Чалъков – 10 години красота

Двамата започват да работят заедно през 2000-та година и до сега известната певица си сътрудничи с топ гримьора по нейните най-важни проекти, като фотосесиите за нейните албуми, корици на списания, плаката за концерта и в Париж, клиповете към нейните песни, сред които и емблематичната „Камино” и новия вариант „Камино - Chill Out Remix”, концертите в НДК и нейни интервюта.

Лили Иванова и Кирил Чалъков – 10 години красота

За презентацията Кирил Чалъков издаде луксозен албум с едни от най-красивите и запомнящи се снимки на голямата българска певица през тези 10 години, като целта е да се създаде един цялостен неин портрет, като артист, показвайки, както нейните портрети, така и снимки в цял ръст, на които изпъква цялостната визия и духът на Лили Иванова. В албума са включени и поетични стихове, които са текстове на нейни песни.

Лили Иванова и Кирил Чалъков – 10 години красота

На края естествено вечерта завърши с изпълнението на Лили Иванова, с което тя поздрави Кирил Чалъков и всички гости и отново демонстрира своя висок професионализъм. Тя не пропусна да благодари на певицата Мария Илиева за поднесените цветя, както и да подчертае нейния талант. Примата на българската поп песен блестеше в тоалет на „Ермес” и ухаеше на Келвин Клайн. Сред ВИП гостите се откроиха стилист Капанов, Вили Боршукова, Жени Калканджиева, Камелия Тодорова, Мария Илиева, Наталия Гуркова, Хачо Бояджиев, Лили Червенякова, Деси Бакърджиева, Фахрадин Фахрадинов, Елеонора Манчева и др.

Лили Иванова и Кирил Чалъков – 10 години красота


Снимки:

1. - 4. Лили Иванова, фотографирана от Васил Къркеланов

5. Лили Иванова, фотографирана от Дилян Марков

6. Лили Иванова и Кирил Чалъков

Фото: Личен архив на Кирил Чалъков