НИКОЛЕТА ЛОЗАНОВА: „С ДЪЛГА КОСА СЕ ЧУВСТВАМ ПО-ЖЕНСТВЕНА”

* "Магама" засне фотосесия с Николета Лозанова

Силвия Тодорова

Фотосесията „Косата е славата на жената” разкрива женствеността и сексапила на дългата коса. Стилистката Вили Боршукова преобрази фотомодела Николета Лозанова чрез специалия немски метод “Hair Talk”, при който за удължаване на косата се използват стикери за залепване без топлинна обработка.

Две основни линии са представени във фотосесията – елегантна и небрежна. По-строгата вечерна визия е с черна прибрана коса, оформена с дебела плитка като кок в японски стил с дълбоко отрязан бритон на два етажа. Черна рокля на модна къща „Тоан” и бижутата на Giulian оформят цялостния стайлинг.

Небрежната линия е с пусната дълга коса в меки шоколадови тонове. За заснемането на кадрите в тази линия са използвани мощни вентилатори, като наред със фото-забавлението, продължило пет часа, Николета си е направила сериозен фитнес, тъй като й се е наложило доста да скача за някои от кадрите.

НИКОЛЕТА ЛОЗАНОВА: „С ДЪЛГА КОСА СЕ ЧУВСТВАМ ПО-ЖЕНСТВЕНА”НИКОЛЕТА ЛОЗАНОВА: „С ДЪЛГА КОСА СЕ ЧУВСТВАМ ПО-ЖЕНСТВЕНА”

Ето какво споделя и самата Николета Лозанова:„Не обичам да задържам една визия. Без значение дали ще е цвят на косата или прическа, съм против еднообразието. След като се подстригах късо, започнах да се разнообразявам с перуки на „Магама” и бях много доволна. Радвам се, че им станах рекламно лице, защото наистина държа да изглеждам перфектно, а сега ще имам възможност да се разнообразявам още по-често. Стикерите, наистина, не са като лентите, които убиват и не можеш да си хванеш косата, сега мога да я прибера дори на кок. Видях и на практика, колко е важно цялата коса да е естествена, а не само някакъв процент от нея, защото изкуствената като започне да се третира със сешоар и преса, бързо се съсипва. Много се харесвам с дълга коса, пък и мъжете като че ли по-трудно възприемат жената с къса коса. На мен просто много ми отиваше и аз се харесвах, но дългата коса е по-женствена. Самата аз се чувствам по-женствена с дълга коса.” Николета Лозанова ще е на корицата на майския брой на списание Coiffure Beauty. А на 8 и 9 май „Магама” организира специален семинар със създателя на метода “Hair Talk” – Гюнтер Алекс.

НИКОЛЕТА ЛОЗАНОВА: „С ДЪЛГА КОСА СЕ ЧУВСТВАМ ПО-ЖЕНСТВЕНА”НИКОЛЕТА ЛОЗАНОВА: „С ДЪЛГА КОСА СЕ ЧУВСТВАМ ПО-ЖЕНСТВЕНА”

НИКОЛЕТА ЛОЗАНОВА: „С ДЪЛГА КОСА СЕ ЧУВСТВАМ ПО-ЖЕНСТВЕНА”НИКОЛЕТА ЛОЗАНОВА: „С ДЪЛГА КОСА СЕ ЧУВСТВАМ ПО-ЖЕНСТВЕНА”

Немският методът на стикерите “Hair Talk” е внесен за първи път в България от “Магама” преди пет години. Той позволява удължаване на косата с от 6 до 70 см. Методът е много подходящ за тънки, фини, и силно изрусени коси, изтощени от боядисване. Но също така е чудесно средство за постигане на ефектно етажиране и впечатляващи цветни акценти с кичурите “Hair Talk Fun”. Стикерите са подходящи и за бретон, защото естествената коса приляга плътно и може да се сложи в най-горната част на темето. Поставянето на допълнителната 100% естествена коса е бързо и лесно (също като свалянето) за около час, като не изисква специални инструменти, а поддръжката се прави на четири месеца. . .

Снимки:
1. – 2. Елегантната визия от фотосесията на Николета Лозанова с прибрана коса, оформена с дебела плитка като кок в японски стил с дълбоко отрязан бритон на два етажа.
3. – 6. Николета Лозанова с дълга пусната коса, поснигната чрез немския метод “Hair Talk”.

Фото: © Велислава Каймаканова-Ножарова

Чети повече във Fashion Lifestyle Magazine