Мануел Мота изработи проектите за сватбените тоалети на бъдещата принцеса Кейт Мидълтън

Мануел Мота изработи проектите за сватбените тоалети на бъдещата принцеса – Кейт МидълтънГлавният дизайнер и креативен директор на Pronovias, Мануел Мота изработи 3 сватбени тоалета за Кейт Мидълтън, която на 29.04.2011 ще се венчае за бъдещия крал на Англия – принц Уилям.

„За мен беше изключителна чест да направя проектите за тоалетите на Кейт Мидълтън”, сподели Мануел Мота.

„Целта ми беше да подчертая хубавата фигура и излъчването на булката” .

В първия вариант тоалетът е изработен от копринен тюл с дантела, като горната част на роклята е корсетна конструкция, обшит с микрокристали. Шлейфът е богат и ефирен, с ръчна бродерия от перли и микрокристали.

Във втория вариант роклята е изработена от копринена „Микадо” в прибран силует, с богат шлейф от копринена дантела с пришити перли, а в третия – тоалетът е елегантен, изработен от естествена коприна и дантела Chantily, със специално избрана конфигурация на цветята. Съставът на материите за тоалетите е подбран в лабораториите на Pronovias, която е единствената по рода си компания с такъв ресурс.

Мануел Мота изработи проектите за сватбените тоалети на бъдещата принцеса – Кейт Мидълтън

Мануел Мота изработи проектите за сватбените тоалети на бъдещата принцеса – Кейт Мидълтън

Мануел Мота изработи проектите за сватбените тоалети на бъдещата принцеса – Кейт Мидълтън

Подобни тоалети ще бъдат включени и в колекция 2012 на Мануел Мота. Именно дизайнерът е сътворил тоалетите за сватбите на испанските аристократки – Алехандра дел Прат и Геновева Казанова, топ моделите Хана Сукупова и Даутсен Круз, Миранда Иглесиас, съпругата на Род Стюарт – Пени Ланкастър. У нас дамите, обличали негови тоалети на сватбите си са: Жени Лечева, Юлиана Дончева, Галя Щърбева, Виктория Бехар, Деница Стойкова, Елена Тодорова и др.

Pronovias Fashion Group e най-големият производител на булчински и официални рокли в света, за която заедно с Мануел Мота твори и гениалният Ели Сааб. Фирмата е представена у нас от Bridal Fashion.

В чест на сватбата на Кейт Мидълтън и принц Уилям, всички бутици на Pronovias ще бъдат празнично украсени в седмицата преди голямото събитие.

Мануел Мота изработи проектите за сватбените тоалети на бъдещата принцеса – Кейт МидълтънМануел Мота изработи проектите за сватбените тоалети на бъдещата принцеса – Кейт Мидълтън


Снимки:

1. Собственичката на Bridal Fashion Анелия Петкова заедно с дизайнера Manuel Mota

2. - 4. Проект на роклята на Кейт Мидълтън

5. - 6. Наследничките на влиятелни семейства в Европа и Америка представят рокли от последната колекция на Pronovias
Фото: списание HOLA