Лилаво, розово и пепел от рози са актуалните цветове за сватбени декорации за 2011

На 2 април 2011 г.  в Гранд Хотел София се проведе второто издание на сватбеното изложение „Grand Wedding Show”. Хотелът представи нови предложения за сватбени декорации съобразно тенденциите за 2011 година – лилаво, розово и цвят пепел от рози са актуалните цветове за годината, но традиционно хотелът предлага декорации в бяло, злато, бордо и пролетно зелено.

Нови декорации за сватбени торти бяха показани от екипа сладкари на Гранд Хотел София. Тенденциите за настоящата година са комбинирането на бяло с тъмни цветове в глазурите, използването на перли, рисуване на точки, а сватбените торти са на не повече от два етажа. За избора на пълнеж младоженците се доверяват на собствения си вкус, но остава тенденцията да се предпочитат основно шоколадови или леки плодови торти.

Grand Wedding Show

Grand Wedding Show

Най-новото предложение на хотела към бъдещите младоженци е възможността те сами да изготвят менюто за сватбения ден. За целта хотелът провежда предварителна дегустация и консултация с екип готвачи. Сред представените ястия по време на събитието бяха някои от най-предпочитаните от младоженците специалитети: попиет от тиквички с моркови и спанак, сервирани с млечен сос; свински талери от бонфиле с Трюфел сос, сервирани с глазирани моркови и бейби картофи с копър; пилешко филе върху рагу от арпаджик, бекон и гъби в сметанов сос, сервирано с картофени рьощи със свежи подправки и масло и други.

Grand Wedding Show

Grand Wedding Show

Ръчно изработена сватбена фигура с образите на младоженците, е подаръкът, който хотелът предвижда в новия си сватбен пакет. Към това се добавя и възможността за провеждане на специална фотосесия за младоженците с панорама над града от високите етажи на хотела. В пакета са включени още: украса на залата от професионален декоратор, настаняване на младоженците в апартамент в сватбената нощ с романтична украса, бутилка шампанско и сватбена торта.

Grand Wedding Show

В сватбения форум „Grand Wedding Show” взеха участие фирми, предлагащи различни сватбени услуги. Нови и уникални продукти и услуги бяха представени за пръв път на българския пазар. Специално за Grand Wedding Show беше внесена рядък вид пеперуда, която посрещаше бъдещите булки като фея на щастието и късмета.

Бяла каляска като от приказката за Пепеляшка и ретро автомобил Варшава са новите предложения към младоженците, с които могат да пристигнат тържествено в сватбения ден. Тенденция е да се търсят все по-оригинални решения в избора на автомобил, който да подчертава стила на сватбата и да бъде запомнен от всички гости.

Grand Wedding Show

3D видео албум със снимки от сватбата е най-актуалното предложение за младоженците, а тенденциите във фотографията са да се правят задължително предварителни фотосесии в стила на заснемане на моделите за лайфстайл списания.

По време на изложението бяха представени различни жанрове изпълнители, подходящи за гражданската церемония и тържеството в ресторанта. Формациите „Нашенци” и „Балкан” демонстрираха традиционни български ритуали за сватба.

Grand Wedding Show

В поканите тенденцията за настоящата година е съчетанието на лилаво и зелено, както и нестандартни решения – комбиниране на оранжево и цикламено, цикламено и черно, показани от „Wedding Style бутик”.
В рамките на изложението беше предложен богат избор на цветари и декоратори, фото и видео услуги, булчински рокли, свещи, халки и всичко необходимо за сватбения ден.

Топ тенденция при сватбените рокли са черните орнаменти, а тази година модерни ще бъдат моделите с А-линия, обясниха дизайнери по време на сватбеното изложение, открито в Гранд Хотел София, предаде репортер на БГНЕС.

Трябва да бъде цяла рокля, а не в две части – корсет с пола. За удобство на булката в сватбения ден са премахнати обръчите отдолу. Моделите са допълнени с черен орнамент, най-вече върху бяла дантела. Актуални за сезона при сватбените тоалети са наборите, цветният елемент и бродерията.

Ризата на младоженеца трябва да е с цвета на роклята на булката. Така ще се постигне един синхрон между двата силуета, обясняват дизайнери. След церемонията традицията повелява роклята да се прибира и да се скрива на тъмно най-малко една година. По стар български обичай след сватбения ден булката сама трябва да си сгъне роклята и мисловно да я нарече след години роклята на своята дъщеря", обясниха водещи експерти в модния бранш.

Сватбеното изложение Grand Wedding Show се организира по европейски стандарт, като идеята е на едно място в луксозна атмосфера да бъдат представени всички необходими услуги за сватбения ден. Тази година Grand Wedding Show се организира в три града – София, Варна и Бургас, като амбицията на организаторите е да стане национално.