От какво зависи красивата женска походка

От какво зависи красивата женска походкаКолко хубаво е да видиш красива жена, която умее да ходи на обувка с висок ток. Способността да дамите да запазят равновесие се крие в палците на краката, обясниха американски специалисти.

От решаващо значение за женската красота и хармония е умението на нежния пол да пази равновесие, особено с обувки на висок ток. Всички предишни проучвания за красотата на женската фигура се фокусират върху горната част на тялото, а краката са така да се каже, пренебрегвани.

Екип от учени от университета в Охайо създадоха специален компютърен модел на женската фигура, който представя горната част на тялото като една тока, а краката са разделени на цели четири секции. Това позволява на учените да съсредоточат анализа върху тях, върху движението на ходилата и пръстите на дамите.

Натоварването върху пръстите се увеличава при увеличаване на наклона напред, докато натоварването на петите намалява. Резултатите показват още, че теоритично жените са по-гъвкави, отколкото на практика. Често дамите носят неудобни обувки, което им пречи да ходят правилно и уверено. Учените планират да използват резултатите за създаването на специални ортопедични стелки или обувки, които да помагат на женската половина от населението да ходи безболезнено. БГНЕС