ALCINA представи новите тенденции в стилизирането на коса за сезон пролет-лято 2011

Силвия Тодорова

По покана на арт тимa на Alcina България, коафьорът Робърт Линдигер от Германия показа на специален семинар в София най-новите тенденции на марката от колекцията “Двойнственост:Роматтика–Самоувереност”.

Четирите нови вида подстригване с последващо боядисване и стилизиране са обобщени в четири визии с имената – „Надя”, „Лаура”, „Андрея” и „Грета”. В тях се търсят повече движение и обем на косата, както и различни дължини.

Първата визия с името „Надя” е от романтичната част на колекцията. При нея фокусът е върху структурата на косата и обема, който е не толкова в корените, колкото отстрани и по дължината на косата

„Лаура” също е от романтичната част на колекцията, но дължината е по-къса, прическата е гъвкава и подвижна. Тя е подходяща за много тънки коси, защото придава обем и различна структура на косата.

ALCINA пролет-лято 2011ALCINA пролет-лято 2011

Третата част от колекцията е представeна от визията Андрея”, която е синоним на самоувереност. Тя е нов тип подстригване – леко повдигната отзад и с различни варианти за стилизиране. Може да е къдрава, направена на дифузер или изправена.

Последната визия – „Грета” – е много специфичен модел каре. Прическата се прави с едно допълнително подстригване от долната страна на по-къса коса. Линията е скъсена и се работи с бръснач, за да може да се изтъни. . .

ALCINA пролет-лято 2011ALCINA пролет-лято 2011

Снимки:

  1. Визия „Андрея” на Alcina Balans Cosmetic

  2. Визия „Надя” на Alcina Balans Cosmetic

  3. Визия „Лаура” на Alcina Balans Cosmetic

  4. Визия „Грета” на Alcina Balans Cosmetic

Фото: © Alcina

Четете повече във Fashion Lifestyle Magazine