Японският стил на обличане постепенно завладява Европа


Японският стил на обличане дойде в ЕвропаЯпония е страна на древни традиции и култура, които започват да навлизат и в Европа. В съвременната мода не се срещат много кимона, но автентичните елементи на японския начин на обличане се пренесоха и на Запад.

Модерното японско облекло през последните години се радва на голяма популярност сред жените. Японците дават на модния свят една революция на цветовете, бум на наслояването на платове и нестандартни комбинации. Японският се различава много от европейския начин на обличане, който е по-скоро семпъл и изчистен. Особеното при японската мода, което стана популярно и в Европа, е украсата с различни аксесоари. Всичко върви - гривни, игли, брошки, масивни обеци.

Модата в Япония акцентира върху ръчно изработените бижута от мъниста или бродерия. Японските анимации също станаха популярни в цял свят. Известните анимационни герои вече не украсяват само дрехите на децата, но и на възрастните. Това е впечатляваща комбинация на модерни щампи и традиционни елементи от японската култура.

За обувките тенденциите приличат като тези при дрехите. Японките предпочитат да носят ниски "балетни" обувки. Най-често моделите са в тъмната гама, най-вече черни или сиви. "Не се страхувайте да експериментирате", обясняват японските дизайнери, според които една жена трябва да използва всичко, което има в гардероба си. /БГНЕС

Японският стил на обличане дойде в Европа

Японският стил на обличане дойде в ЕвропаЯпонският стил на обличане дойде в Европа

 

Снимки:

1. Американската дизайнерка Nicole Richie, облечена в рокля тип-кимоно
Фото: justjared.buzznet.com

2. Модели рокли тип-кимоно на Kara Janx
Фото: stylehive.com

3 - 4. Модели на Dirndl Meets Kimono, представени на Седмицата на модата в Токио
Фото: zimbio.com