1/3 от жените нe биха излезли от къщи без грим


1/3 от жените нe биха излезли от къщи без грим Една трета от жените не биха излезли от къщи без грим, показва ново изследване.

Учени установили, че милиони жени не се чувстват достатъчно уверени във външния си вид без грим. 60% от представителките на нежния пол носят грим всеки ден независимо какво правят, къде отиват или с кого се срещат, сочи изследването сред 3000 жени. Една трета от жените винаги си слагат грим, дори само за да отидат до магазина. А 10% по-скоро биха спали гримирани, отколкото да позволят на приятеля им да ги види в естествен вид.

"За много жени гримирането е важна част от деня. Мисълта, че хората може да ги видят без грим е ужасяваща. Гримът засилва неимоверно увереността и може да скрие всякакви дефекти, които знаят, че имат, особено, когато трябва да се видят с приятеля си. Освен това той им помага да подчертаят най-добрите си черти и да се откроят от другите", съобщи Сара Уолверсън, директорка на веригата магазини за козметика "Супердръг", която осъществила изследването.

Изследването установило също така, че средно жените се показват в естествен вид пред приятеля си едва 2,5 месеца след началото на връзката им. Над едва трета са убедени, че приятелят им не би ги харесал, ако не са носели грим на първата им среща. 60% от жените не биха отишли на работа без грим, а 23% смятат, че не биха получили повишение без помощта на гримовете. БГНЕС