Заради лошите навици жените изглеждат с 4 г. по-стари


Преждевременното стареене стана глобална епидемия. Въпреки че младежкият вид изкача от всякъде - телевизия, вестници, списания, интернет..., жените по света изглеждат с четири години по-стари от истинската си възраст. Причина за това са лошите навици - пушенето, алкохола, нездравословното хранене, ползването на солариуми и естествено прекалено силния грим.

Идолът за здравословното стареене и красивият вид е Дженифър Анистон, която на 41 г изглежда с 10 години по-млада. Жените, които изглеждат по-възрастни от годините си са Ейми Уайнхаус, Лейди Гага и Кати Прайс. В допитването са участвали 8000 жени на възраст между 25 и 66 г. Установено е също така, че по-голямата част от жените прекарват по десет минути на ден в безпокойствие от последствията на застаряващото си лице. Всяка десета жена се страхува, че партньорът й ще я напусне веднага щом намери по-млада.

Най-стари изглеждат жените от североизточна Европа. Техният акт за раждане е с 6 г. по-млад от истинският им вид. Според дерматолозите причина за това е, че нежният пол от този регион пие много и често посещава солариум. А както е известно при излагането на слънце особено важно е използването на защитни кремове. Редовно го правят 60% от жените. Върху нереалното остаряване влияе и начинът на хранене - една четвърт от дамите се обръщат към бързото хранене - 3 пъти в седмицата хапват хамбургери и пържени картофи. Средно жената пуши по 894 цигари на година и изпива 448 алкохолни питиета. За по-стария вид допринася и слагането на прекалено много грим.

Как да се запазите младолики? За да изглеждате млади и добре запазени експертите съветват спирането на цигарите. По-малко алкохол и кофеин, редовно използване на защитни кремове и здравословен начин на хранене богат с плодове и зеленчуци. Водата също е добър съюзник на здравата кожа. Пиене на голямо количество вода помага за изхвърлянето на токсините. БГНЕС