Цвета Калейнска - любимец на публиката в конкурса "Диаспора Моделс 2010"


Българката Цвета Калейнска бе обявена за любимец на публиката в провелия се в петък вечер конкурс за международни модели, работещи в САЩ - "Диаспора Моделс 2010".

Титлата "Любимец на публиката" Цвета спечели благодарение на невeроятната подкрепа, която получи от българи у нас и в чужбина, които се включиха през последния месец в он-лайн гласуването на сайта на конкурса и се присъединиха към създадената й група във Facebook. Красивата Цвета, макар и да не е с мерките на модел, успя да спечели сърцата на зрителите със своето добро сърце – всички средства от нейните фотосесии през последната година, търновката дарява за благотворителност. Нашето момиче беше изведено на първа позиция, с повече от 4000 гласа пред конкурентките във вотът.

Цвета Калейнска - любимец на публиката в конкурса Цвета Калейнска - любимец на публиката в конкурса

Цвета Калейнска - любимец на публиката в конкурса Цвета Калейнска - любимец на публиката в конкурса

Цвета Калейнска е първата българка достигнало до финала от създаването на конкурса. Тази година, тя се е борила с 15 нашенки, за да представи България на модния подиум. В престижния конкурс, Цвета е единственият непрофесионален модел достигнал до финала. От година, болярката работи като „Модел за Благотворителност” в Ню Йорк, подкрепяйки реализацията на ежегодишната лидерска академия за момичета „ГЛОУ”, която се състои ежегодно в родния й град.

Конкурсът „Диаспора Моделс 2010” се проведе в клуб „Амнезия” в Манхатън. Журито включваше модел на Долче и Габана, Мис Косово 2009 и фотографът на „Следващият Топ Модел на Мексико“- Джо Ланс. Гост на шоуто бе рапърът Мейно. В рамките на конкурса Цвета демонстрира пред многобройната нюйоркска публика традиционна българска носия от Севлиевския край, предоставена от ансамбъл „Босилек“ (Ню Йорк). Титлата „Диаспора Моделс 2010” журито на конкурса присъди на Частелин Родригез от Пуерто Рико, която получи едногодишен договор с модната агенция „Диаспора Моделс“.

Цвета Калейнска - любимец на публиката в конкурса

Още преди конкурса, успешното участие на Цвета в „Диаспора Моделс 2010” бе номинирано за Българско събитие на годината в САЩ според редакцията на www.еurochicago.com. Ежегодно сайтът на българите в Америка определя любимото събитие на годината и се провежда с подкрепата на посолството на Република България във Вашингтон и българските консулства в Ню Йорк, Чикаго и Лос Анджелис. През 2009 за събитие на годината бе определено участието на посланикът на добра воля на академия „ГЛОУ“- Лаура Чуканов в Мис САЩ.

Photos © Patrycja Adamowska