Модерните майки прекарват по 92 мин. в интернет

Модерните майки прекарват по 92 мин. в интернет Модерните майки прекарват общо 92 минути в интернет всеки ден, сочи ново изследване.

То установило, че 40% от майките влизат в интернет в полунощ, след като са събудени от малките си деца. Мрежата Мобайл, която поръчала изследването, открила, че майките се обръщат към социалните мрежи и интернет форумите, за да потърсят съвет относно отглеждането на децата.

Жените, които понякога живеят далеч от родителите си, прекарват значително време в търсене на помощ он-лайн. Те отделят по няколко часа на седмица за чатене с други родители, в търсене на готварски рецепти или в говорене по Скайп.

Сред основните дейности, които младите майки извършват в интернет, са пращането на и-мейли, общуването с приятели във Фейсбук, преглеждане на информации за времето и разглеждане на карти. 70% от майките общуват помежду си он-лайн, а две трети прекарват между един и два часа дневно в интернет.

Освен 30% от новото поколение майки използват смартфоните си, за да влязат в интернет, като близо половината от тях са на възраст между 16 и 24 години. БГНЕС