Италианската марка за висша мода Atelier Aimee е вече в България


Обичаната в цял свят италианска марка Atelier Aimee представя изящни сватбени рокли Шик, елегантност, скъпи материи за булките с вкус и развито чувство за стил и естетика, тази марка представя една различна концепция за булчинската рокля.

Марката се състои от 3 модни линиинай-високият клас - Atelier Aimee Montenapoleone , романтичната – Eme Di Eme и елегантната – Pret a Porter Atelier Aimee .

Колекция 2011 на Atelier Aimee Montenapoleone е представена в три основни теми:

1.Бяло и черно;

2. В градината на мечтите;

3.Принцеса Сиси.

Колекцията „бяло и черно” е вдъхновена от 60 те години и по специално от иконата на стила и елегантността – принцеса Грейс Кели, музата на Хичкок за онова време.

Италианската марка за висша мода Atelier Aimee е вече в БългарияИталианската марка за висша мода Atelier Aimee е вече в България

Диамантеното бяло и черното са доминиращите цветове в цялата колекция. От копринените панделки на корсетите и на някои от полите до цветята и ръчните бродерии. Именно ръчната бродерия е запазен знак на роклите с марка Atelier Aimee . Черният цвят е красив контраст, който прави роклята свежа и различна. В черно са и аксесоарите – ръкавиците, бижутата и ръчно изработени цветя от коприна. Роклите са тип „принцеса”, А - линия или тип „русалка”. Материите са : френски дантели “ Chantilly ” и „ Macrame ”, копринена органза и копринен кралски сатен, който изглежда като посипан с диамантен прах.

Друг акцент в черно бялата колекция са златистият цвят при някои от моделите и кристалите Swarovski в бяло, черно и светло злато.

За колекцията „в градината на мечтите” са характерни цветята. Те са ръчно изработени от няколко вида коприна във всички отенъци на жълтото, лилавото, синьото, розовото и цикламата. Корсетите на роклите са много прецизно изработени от най-фините материи в светло екрю, а полите са като облаци от копринен тюл. Красиви тюрбани от копринен тюл и цветя допълват тоалетите.

Италианската марка за висша мода Atelier Aimee е вече в БългарияИталианската марка за висша мода Atelier Aimee е вече в България

Колекцията „Принцеса Сиси” ни въвежда в атмосферата на Виена с нейните файтони, дворци и бални зали,това е магията на Хофбург. Именно Принцеса Сиси е вдъхновила тази колекция на Atelier Aimee . Дамите ще останат възхитени от безупречно бродираните фистони в цвят бледо прасковено, красиво оформените деколтета и полите в нежни отенъци на екрю, светло розово и праскова. Болера от коприна и пух допълват сватбените тоалети в тази тема. Като акцент при някои от роклите е синият цвят.

Колекцията Eme di Eme е много свежа за булките с нежно излъчване, които са истински романтички. Цветовете са диамнтено бяло с червени, коралови, сребристи, сини или черни акценти, а Pret a Porter Atelier Aimee е за булките, които обичат елегантната линия, изчистените силуети и рокли, които подчертават фигурата.

След 20.12.2010 стилните дами в България ще бъдат и много приятно изненадани и от официалните рокли на марката. Много често Atelier Aimee разработва бални рокли за Dior , Gucci и Dolce & Gabbana , които са обличани от холивудски знаменитости на червения килим.

Atelier Aimee е представена в България от Bridal Fashion – агент за нашата страна на световноизвестните марки: Pronovias Fashion group , My Lady , Enzoani и Maggie Sottero и вече се предлага в бутика на ул. „Оборище” 72 след предварително записан час.

 

Снимки:

1 - 4. Модели представят рокли от последната колекция на Atelier
Aimee

5. Главната дизайнерка на фирмата - Лучия Заноти
сред моделите си