Презентация на колекция "Жана Жекова BUSINESS Line" за сезон
есен-зима 2010/2011

Жана Жекова BUSINESS LineСпоменаваме името на Жана Жекова и веднага си представяме елегантна рокля, бал или вечерен коктейл. Но от следващата година ще свързваме името й и с още един имидж – този на деловата жена. Новата " JANA JEKOVA BUSINESS Line" е категорично различна от всичко, което тя е правила до сега.

За първи път от двадесет и пет години Жана Жекова приема в екипа си дизайнер. Новото име зад марката “Жана Жекова BUSINESS Line” е моделиерът Досьо Досев. Креативната му работа по първата им колекция носи силен положителен и много моден заряд. Колекцията е изградена от костюми, ризи, връхни дрехи и аксесоари с ултимативен шик и запомняща се линия. Строгите сака и панталони са разчупени от нестандартни мотиви, бродерии с камъни, широки колани и асиметрични ревери. Фантастичните платове от коприна, вълна и дантела поставят високо ниво на стил и лукс. Стартът е с тоалети в предимно тъмна палитра, но между тях се прокрадват и свежи, нестандартни цветови решения. Силно изразената асиметрия, която оглави топ листата на модните тенденции за 2011 при официалните облекла, присъства в почти всички тоалети. Френското жабо е динамично трансформирано по дължината на ревера на саката. А фини копринени ръкави нежно завършват ризите, които изглеждат като появили се от приказен замък. Въпреки класическите препратки в отделните елементи, тоалетите звучат категорично модно. Линията е поглед към модерната дамска бизнес среда.

По отношение на кройката екипът разработва специална формула, наречена “Slimmer” /по-фин/, която създава визуално усещане за по-слаба фигура. Вталяването е постигнато от вида на кройката, както и от използваните материали. Стилистката на пилотните тоалети е силно италианска и може спокойно да се сравни като качество и елеганс с последните колекции на водещите марки в италианския моден бизнес.

От следващия сезон “BUSINESS Line” ще излиза два пъти в годината, като колекциите ще се обновяват непрекъснато с нови тоалети, съобразени с динамично променящите се изисквания на деловите дами. Очакваме да видим Жана Жекова не само като стилист на звездите за официалните им изяви, както до сега, но и като дизайнер в ежедневието им.

Снимка:
Модел на Жана Жекова

Стайлинг: Ирина Владимирова – Seta studio d.i.c.a.

Фотограф: Златимир Араклиев - No Doubt Advertising

Грим: Пепа Стоянова – Pro face

Фризьор: Андрей - Васил Атанасов

Модел: Мария Митева -Visages