НОСИТЕЛИ НА “ЗЛАТНА ИГЛА” ДАРИХА ОБЛЕКЛА
НА АБИТУРИЕНТИ-СИРАЦИ

Здравка Кърджанова

На 19 май 2006 г. модните къщи “Ирида” и “Парушев” – носители на “Златна игла 2005” се включиха в благотворителен жест, иницииран от кмета на община Драгоман г-жа Любов Добрева и народният представител от НДСВ г-жа Весела Драганова. С общи усилия и с подкрепата на консултантска къща “От игла до конец” бяха дарени облекла на 6 абитуриенти – сираци от СОУ “Христо Ботев” в град Драгоман. Те получиха своите абитуриентски облекла лично от г-жа Драганова ден преди своя бал.

От дизайнерските екипи и на двете модни къщи ни убедиха, че ни очаква едно много весело и жизнерадостно лято. “Ирида” облича дамите през лятото в пъстроцветни тоалети. Десените на облеклата предизвикателно очертават тялото или загадъчно го прикриват. Модна къща "Ирида" провокира динамичните дами с изключително младежката си линия в последната си колекция "Аз от Рая". Облеклата са наситени с много цветове, нестандартни срязвания и нетрадиционни съчетания на текстила.

Акцентите при костюмите с марката “Парушев” пада върху оригиналните решения при ризите и вратовръзките. Цветовете са предимно светли. Налагат се спортните елементи. При спортните облекла навлизат с пълна сила розовото, светлосиньото и резедата. Хит е вталеният силует тип “сафари”.

Още един носител на “Златна игла 2005”- модна къща “Tani” - доказа, че екипът й работи на високо европейско ниво и влага много обич и човечност в работата си. “Tani”се включи в благотворителните жестове на първата дама г-жа Зорка Първанова към абитуриентите с неравностойно положение. Както самата дизайнерка Таня Методиева сподели: “За нас е въпрос на чест да съдействаме на г-жа Първанова в усилията й да напави колкото се може повече деца щастливи в този важен ден от живота им и въпрос на дълг да дадем от себе си това, което най-добре умеем да правим – модни облекла за романтичната, женствената и нежната дама”.

Според “Tani” модата това лято е вълнуваща и покоравяща. Актуалните материи са деним, памук, лен, както и дантела, тюл и мрежести платове. Ефектите са бродерии и украси от пайети. Комфортът е постигнат чрез бюстиета, раздвижени свободни поли и модерния асиметричен подгъв. Цветовете са в унисон с настроението на облеклата – тревисти нюанси, морски багри, класическото бяло, естественият ленен цвят и огненото червено.

Снимки:
1.– 2. Модели на “Ирида”.
Фото: © Архив “Ирида”
3. – 4. Модели на “Парушев”.
Фото © Тодор Василев
5. – 6. Модели на “Tani”.
Фото: © сп. “Диета и красота”

© Любомир Стойков
Всички права запазени!