Сара Бъртън се доказа като наследник на Маккуин

Сара Бъртън се доказа като наследник на Маккуин Сара Бъртън се справя достойно с предизвикателството да бъде наследник на Александър Маккуин, смятат критиците, след като видяха първата й модна колекция в Париж тази седмица.

Бъртън беше дясната ръка на Маккуин, преди дизайнерът да се самоубие през февруари, имаше 4 месеца, за да създаде и представи пролетно-лятна колекция. Мнозина се чудеха дали тя ще остане вярна на духа на Маккуин. След като видяха линията й, всички са съгласни, че очевидно го е постигнала. "Наистина го харесах, защото това, което видяхме, беше наистина Маккуин" смята парижкия моден експерт Алесандра Голованоф. "Тази жена е интелигентна и уважава наследството си. Тя не е толкова цветиста като Маккуин и това е добре. Мисля, че показаното тази вечер е окуражаващо".

Също като своя ментор, Бъртън използва най-неочаквани материи. Някои от най-запомнящите се рокли включваха слама с житни класове около кръста, бална рокля от щраусови пера и къса рокля от колаж на фалшиви пеперуди. Освен това тя добави и собствения си акцент, като добави няколко меки, романтични костюма в бяло и рокли с падащи дипли. Тя бе заявила по-рано, че планира да омекоти линията на Макккуин. Но много от феновете си тръгнаха от ревюто й развълнувани и с впечатлението, че Маккуин все още е жив – което вероятно беше и целта на Бъртън.

"Мисля, че беше много емоционално", заяви Робърт Поле, главен изпълнителен директор на Gucci Group, която купи 51% от акциите на Маккуин преди 10 години. Gucci Group е част от френския концерн PPR. След смъртта на Маккуин през февруари, не беше ясно дали марката ще оцелее при конкуренцията на пазара. /Ройтерс