Стартира "София-Модна столица на Балканите"

* Камен Воденичаров води събитието ден преди премиерата си в ефира на БНТ

София-Модна столица на БалканитеНа 2 октомври /събота/ от 19ч. в градината на ЦУМ и заведението „СПАГЕТИ КЪМПАНИ” стартира „СОФИЯ-МОДНА СТОЛИЦА НА БАЛКАНИТЕ”. Водещ на модното шоу е Камен Воденичаров, който на следващия ден прави премиерата си по БНТ като водещ на магазинното предаване В НЕДЕЛЯ С... Специален ВИП-гост на събитието ще бъде италианската модна журналистка Ралука Питулан, която пристига в София директно от Седмица на модата в Милано. Модната корифейка живее в Ню Йорк и е собственик на модния канал-RALUKA.TV, а преди това 15 години е работила в телевизия RAI. Присъствието й на модното дефиле в София е „Билетът“ на България, за световния моден подиум. Друг специален гост ще бъде г-н Тициано Барлота - моден мениджър и PR на Ферари Челинджър.

Повече от 10 дефилета на престижни модни марки ще съберат ценителите на модата и изяществото у нас. Ревюто ще стартира с новата колекция на дизайнерката Мариела Гемишева и нейните ученици от Македония, а финалът ще е за Виргиния Здравкова. На специална настилка - карпет макс, дълга над 100 метра ще се разходят топ-моделите Гергана Малкоданска, Гергана Дончева, Петя Велкова, Бориса Тютюнджиева. За първи път на сцената ще покажат тоалети на чужди марки и пет от топ-манекенките на Сърбия, сред които и Мария Джурич, снимала наскоро за модната библия VOGUE. Лице на фешън ивента ще е Катерина Мутафчиева-Карин Моделс България за 2009 година. Сцената на събитието ще наподобява стар италиански площад. Гостите ще се насладят на френско шардоне от изба (Жорж Дюбьоф) и Суши Експрес. А афтър партито, ще продължи в клуб БИАД.

Ораганизатори на проявата са „Brand Luxury Challenge”, модна агенция „NEXT ONE”, и предаването КЛУБ НЮЗ по Нова телевизия.

София-Модна столица на БалканитеСофия-Модна столица на Балканите

Снимки:

1. Катерина Мутафчиева
2. - 3. Marija Jurich