Шоколадово червило - вкусно и красиво


Шоколадово червило - вкусно и красиво На козметичният пазар днес може да се намери всичко. Изглаждат се бръчки, коригират се очни сенки, удължават се мигли... и червилата стават все по издържливи, с по-силен гланц и по-красиви. С идеята за нещо по-ново и по-атрактивно белгийците сътвориха шоколадово червило.

Червените устни привличат повече вниманието, когато влезете в магазин за сладкиши, казва Доминик Персон. Той е производител на шоколад, а и самият той обожава вкусния "елексир на красотата". Така той стигнал до идеята да създаде шоколадово червило за устни. Не е трудно да се предположи че основният чар на това червило е вкусът. Като го сложите имате чувство, че преди това сте си хапнали шоколадов сладолед или както казва Доминик "целунали сте любимия човек".

Доминик е създал своето творение съвместно с Давид ван Туренхут. Двамата заедно създават също така и шоколадови бижута. Цялата колекция шоколадови бижута имат специална топлинна защита, което е особено важно след като се има предвид, че украшенията може да се стопят. Накитът който, като се съди по всичко е "красив и вкусен" може да се носи и на температура до 25 градуса. Давид ван Турнхут декорира парчетата "шоколадови бижута" с диаманти. За подобно декориране не е необходимо много време но при всички случаи са необходими много пари. "Всичко зависи от диамантите, казва Давид ван Турнхут, така че ключодържател със сребърна основа и "шоколадови" диаманти струва близо 4000 евро. И така стига се до въпроса: шоколад, диамант или жена - това не е ли един вид клише?. "В никакъв случай не е клише, преди всичко защото тази комбинация е направена за първи път. Създадохме нещо съвсем ново", опровергават подобни предположения авторите. /БГНЕС