"Project Runway" държи в напрежение седмицата на модата в Ню Йорк


Project Runway държи в напрежение седмицата на модата в Ню Йорк Десет дизайнери от "Project Runway" - седем мними и трима реални финалисти – показаха колекциите си, оставяйки в двоумение публиката на Седмицата на модата на Mercedes-Benz да реши кое е било реално и кое – не.

Имената на тримата действителни финалисти в модното риалити шоу няма да бъдат разкрити до 28 октомври, когато ще бъде излъчен финалът на осмия сезон на шоуто по Lifetime Television. Шоуто започна в четвъртък с дизайни на истинските финалисти и на седемте мними участници в шоуто, чиито колекции ще станат ясни във финалния епизод.

Победителят през този сезон ще получи 100 000 долара от парижкия L'Oreal за началото на дизайнерска линия, разпространение в списанието Marie Claire, 50 000 долара в технология от НР и Intel Corp, както и шанса да продава колекция чрез Piperlime.com. Изгледите са блестящи и окуражителни, като се има предвид гледаемостта на шоуто. Миналият четвъртък "Project Runway" привлече около 4 милиона зрители, което е увеличаване от средните около 3 милиона за миналия сезон, според рейтинговата компания Nielsen. Модел и водещ на шоуто е Хайди Клум, която го нарече „море от фантазия и цвят“ и отбеляза, че дизайнерите са свършили толкова добра работа, че е трудно да се избере победител.
Ройтерс