40% от жените, пазещи диета, напълняват


40% от жените, пазещи диета, напълняват 40% от жените, които пазят диета, реално я приключват по-натежали, отколкото са били в началото, сочат резултатите от ново проучване във Великобритания, цитирани от таблоида "Дейли Мейл".

Освен липсата на достатъчно силна воля, жените стават жертва на ястията, приготвени от партньора им, на нездравословните продукти, купувани от него, или пък на пастите и бисквитите, които хапват на работа.

По принцип, процесът на връщане на килограмите се наблюдавал при дамите 21 дни, след като успявали да постигнат желаното от тях тегло.

Проучването е било осъществено сред 2000 жени на възраст между 18 и 65 години. 60% от тях са признали, че постоянно се опитват да поддържат диети.

Основните причини, поради които жените поддържат диети, са свързани с това как изглеждат пред огледалото, приближаването на отпуската или снимките, които качват на сайтовете за запознанства в интернет. От значение също са и коментарите на приятелите, роднините или забележките на любовния им партньор.

След стартирането на диета за отслабване, всяка десета жена допуска грешка след първия ден, докато 1/5 от жените успяват да издържат само седмица. БГНЕС