Покана за участие в майсторска работилница
"Етно щафета - научи, съхрани и предай"


Етно щафета - научи, съхрани и предай Регламент за участие: Млади хора с интерес към художествените занаяти, от цяла България. Няма ограничения за специално образование.

Възраст на участниците: между 18 и 27 години.

Условия: изпратете кратко мотивационно писмо с информация: към кой от посочените занаяти проявявате интерес, имали ли сте до сега подобни интереси и изяви, занимавали ли сте се професионално с някои от посочените занаяти, имате ли в рода, семейството или в близкото си обкръжение майстор на някои от посочените занаяти; както и кратка автобиография /от къде сте, с какво се занимавате в момента, какво учите, какви са професионалните ви намерения/.

Занаяти: плетиво, везбарство, тъкачество, керамика, изработване на национални кукли, накити, художествена обработка на кожа, художествена обработка на дърво.

Работилницата включва:

Времетраенето на работилницата е в рамките от 15 август до 20 септември 2010. Обучението, практиката, материалите и посещението в Етъра са за сметка на организаторите.

Ще се изберат 15 от желаещите младежи, които ще бъдат включени в индивидуално и групово обучение - чрез практика

В края на септември ще се организира изложба базар на готовите изделия и ще се възпроизведе традиционна „седянка” пред публика от професионалисти от задругата на майсторите и медии. Ще се проведе и пресконференция на теми:

- „Мястото на младите хора за запазване и развитие на художествените занаяти.”

- „Художествените занаяти – поле за изява и реализация на млади таланти”.

Очакваме вашите мотивационни писма на:
podkrepa_debut@abv.bg, deva_konkurs@abv.bg


Инициативата се осъществява с подкрепата на Европейският съюз и програмата “Младежта в действие” и се организира от Сдружение “Подкрепа за дебют”.
С медийната подкрепа на www.devastyle.com