Жизел Бюндхен иска кърменето да се узакони


Жизел Бюндхен иска кърменето да се узакони Жизел Бюндхен смята, че трябва да се въведе закон, който да кара новите майки да кърмят децата си най-малко шест месеца, съобщава Askmen.com.

30-годишната супермоделка стана майка през декември миналата година. Тя и Том Брейди имат син Бенджамин. Жизел смята, че е грешно майките да дават изкуствено мляко на новородените.

"Някои хора смятат, че не трябва да кърмят и аз си мисля. Ще дадете ли химически обработена храна на вашето дете, докато е толкова малко? Мисля, че трябва да се въведе световен закон, че майките са длъжни да кърмят бебетата си в първите шест месеца след тяхното раждане", заяви Бюндхен в интервю пред списание Harper's Bazaar.

Родената в Бразилия красавица призна, че "кърменето наистина е помогнало за поддържането на фигурата й". Жизел разкри също, че се е подготвяла "душевно и физически" чрез йога преди раждането й у дома. Моделката, която роди Бендажмин във ваната у дома си в Бостън, не смята, че е специална, защото е родила в домашни условия, а просто го е приела за нещо нормално. /БГНЕС