Кристиан Лубутен завоюва Близкия Изток


Кристиан Лубутен завоюва Близкия Изток Всепризнатият за номер едно създател на модни обувки, дизайнерът Кристиан Лубутен започна завоюването на Близкия Изток: през септември тази година той ще открие нов бутик в ОАЕ, който ще бъде последван от още два в Рияд и Бейрут.

Отдавнашен поклонник на Изтока, Лубутен притежава не само разкошни вили в Египет и сирийския град Алепо, но и редовно черпи вдъхновение за своите нови колекции от тайнствената, екзотична атмосфера на арабския свят. Така например, пролетно-лятната колекция обувки на Лубутен включва материи от Дамаск.

По време на своята последна обиколка в Близкия Изток дизайнерът не се разделяше със своя молив и бележник, нахвърляйки скици за своите бъдещи творения. Съвсем неотдавна Кристиан Лубутен подписа договор с Chalhoub Group, най-голямата верига магазини за луксозни стоки в Близкия Изток. Заедно с нея той възнамерява да налага своята марка в региона. Компанията ще похарчи от 6 до 10 милиона долара за откриването на трите нови бутика в ОАЕ, Рияд и Бейрут. БГНЕС