Гучи и Фенди представят първа детска колекция


 Гучи и Фенди представят първа детска колекция Gucci и Fendi, две от най-големите модни марки пускат първите си изцяло детски колекции, навлизайки в сектор, който изпита глобалния срив повече от други.

Gucci, собственост на френския луксозен конгломерат Pinault-Printemps-Redoute, ще представи своята детска линия в исторически бутик във Флоренция докато международният панаир за детски облекла Pitti Bimbo, който се провежда от 24-26 юни стартира в града в Тоскана.

Линията, предназначена за деца от новородени до 8-годишна възраст включва обувки, дрехи, аксесоари и слънчеви очила, създадени от звездата-дизайнер на Gucci Фрида Джанини.

Историческата семейна модна къща Fendi, собственост на френската луксозна група LVMH вече представи незавършена линия за бебета и в момента на дневен ред е колекция, създадена от наследницата на къщата Силвия Вентурина Фенди в Пити.

 Гучи и Фенди представят първа детска колекция Колекцията е в партньорство с италианската компания Simonetta, работила в миналото с дизайнера Роберто Кавали върху детска мода. С началото на шоутата, няколко традиционни марки за детски облекла като италианските Sarabanda или Miss Grant предлагат дрехи от сертифициран биологичен памук, докато други се задоволяват с дървени копчета и хастари и кънтри сюжети.

Точно както топ-дизайнерите са подвластни на еко-шика на мъжките дефилета в Милано тази седмица, детските колекции изглеждат ориентирани към екологични теми. Други колекции за малчугани, които ще бъдат представени на Pitti Bimbo включват Calvin Klein, Elsy и Patrizia Pepe. /БГНЕС

Снимки: 1. -2. Модели обувки за бебета от детската линия на Гучи
Източник:gucci.com