Долче и Габана дебютират с напитка с Martini


Долче и Габана дебютират с напитка с Martini Италианските дизайнери Dolce & Gabbana се обединиха с вермута на Bacardi Martini за началото на първата им ко-брандирана напитка този месец в рядко разнообразна стъпка за модния дует.

Доменико Долче и Стефано Габана са създатели на напитката, която ще бъде представена по време на предстоящата седмица на мъжката мода в Милано, съобщи модната къща.

"Като резултат от съвместните ни усилия, този нов проект засилва партньорството, започнало преди повече от 10 години", посочват в изявление двамата дизайнери. За разлика от много модни марки, които се впускат в производството на бижута, сервизи за хранене или хотелиерство с цел привличане на по-широка клиентска база по време на глобалния финансов срив, модното дуо беше предпазливо по отношение на разнообразието. Напитката бележи дебюта на Долче и Габана в сектора на вината и алкохолните напитки и е вторият им ко-брандиран продукт след пускането на мобилния им телефон с "Моторола" преди 5 години.

Като част от партньорството им с Martini дизайнерите откриват барове в магазините си в Милано и Шанхай и пускат мъжка модна линия. Частната компания Bacardi, базирана в Бермуда, притежател на бранда на вермута Martini ше произвежда и продава напитката. Dolce & Gabbana отбелязват 20 години в мъжката мода на 19-20 юни в Милано. /Ройтерс/БГНЕС