Първокласен коктейл само за секунди

Силвия Тодорова

Първокласен коктейл само за секунди BACARDI MOJITO CLASSIC е продукт от ново поколение, направен от създателите на оригиналното Мохито. Коктейлът е ГОТОВ ЗА СЕРВИРАНЕ вкъщи, при това само за няколко секунди. Всеки почитател на Мохито сега може да се наслади на перфектната напитка, създадена от най-добрите съставки – ром Bacardi Superior, натурални екстракти от лайм, мента и захар. Добавя се единствено лед и резултатът е страхотно, освежаващо Мохито. . . но не винаги е било така.

BACARDI® Superior Rum, е първият отлежал, светъл, първокласен ром, който Дон Факундо Бакарди Масó създал през XIX век и завинаги променил културата на консумация на алкохол. Уникалният вкусов профил на BACARDI® Superior дал възможност да бъдат създадени коктейли и рецепти непознати дотогава като Mojito, Daiquirí и Cuba Libre, които се превръщат в класика.

Първокласен коктейл само за секунди От своя страна произходът на Mojito датира още от 17-и век и се свързва с тонизиращата напитка Draque по името на прочутия мореплавател Ричард Дрейк. Тя се приготвяла от суров спирт от захарна тръстика (предшественик на рома), захар, зелен лимон и намачкана дива мента, докато в Куба.

Снимки:
1. Енрике Комас Бакарди – шесто поколение пряк наследник на фамилията Бакарди – посети България и разкри тайната на прочутия ром.

2. Освежаващият коктейл BACARDI MOJITO CLASSIC се приготвя за секунди, като му се добавя само лед.

Фото: © Bacardi Limited/Архив на „От игла до конец”

Чети повече във Fashion Lifestyle Magazine