Топ 10 на най-емблематичните рокли за последните 50 години

Теодора Денева

Топ 10 на най-емблематичните рокли за последните 50 годиниТоп 10 на най-емблематичните рокли за последните 50 годиниРоклята с Британското знаме, носена от бившата Ginger Spice, Гери Халуел, по време на Британските музикални награди през 1997, бе определена за "най-емблематичната рокля" за последните 50 години.

Веднага след Гери, на второ място се класира Лиз Хърли с изумителната рокля на Gianni Versace, която брюнетката представи на премиерата на филма "Четири сватби и едно погребение" през 1994 г. в Лондон. На трето място се нареди прочутата бяла рокля, с която Мерилин Монро се появява по време на снимките на филма "Проклетите седем години" от 1954 г.
Четвъртото място в класацията бе отредено за Одри Хепбърн и нейната черна рокля от филма "Закуска в Тифани", която беше продадена на търг в Лондон за 467 200 лири стерлинги.

Топ 10 на най-емблематичните рокли за последните 50 годиниТоп 10 на най-емблематичните рокли за последните 50 години

Почетно място в класацията има и за сватбената рокля на Принцеса Даяна, дело на модна къща The Emanuel’s.
Златистите панталонки от клипа "Spinning Around" на Кайли Миноуг също не остават незабелязани. Те са класирани на 7 място, като за тях са дали 56% от гласовете. На предпоследното 9 място се нарежда роклята с форма на лебед, дело на дизайнера Marjan Pejoski, с която Бьорк се появява на "Оскарите" през 2001г.

Топ 10 на най-емблематичните рокли за последните 50 годиниТоп 10 на най-емблематичните рокли за последните 50 години