Жизел Бюндхен № 1 по приходи в света на модата

Жизел Бюндхен № 1 по приходи в света на модата Въпреки рецесията топ моделите трупат милиони долари, като най-печеливши сред тях са бразилката Жизел Бюндхен, германката Хайди Клум и британката Кейт Мос.

Бюндхен, 29-годишната красавица, която е омъжена за футболиста от САЩ Том Брейди е най-скъпоплатеният модел в света, заработвайки 25 милиона долара миналата година, според Forbes.com.

Клум, 36-годишна майка на 4 деца и водеща на телевизионното шоу Project Runway е поставена на втора позиция с 16 милиона за същия едногодишен период.

Следва Мос, също на 36, която е спечелила далеч по-скромните 9 милиона долара от света на модата и от пускането на нейна собствена фешън линия и нов парфюм.

Това е втората година, в която същите три модела оглавяват списъка, което се дължи основно на не-рисковата модна индустрия, която не се оглеждаше за нови лица в нестабилния икономически климат, заявява Стив Бертони от Forbes.

Друга бразилка, 28-годишната Адриана Лима е четвърта с годишни приходи 7.5 милиона долара. Холандският модел Дутцен Крьос, 25-годишна, изстреляна до славата през 2005, когато бе избрана за "Модел на годината" от "Vogue" е пета с 6 милиона долара. Единствената американка в класацията по приходи е 36-годишната Каролин Мърфи, лице на Estee Lauder, Roberto Cavalli и Anne Klein. Тя е десета със заработените 3.5 милиона долара през 2009. /Ройтерс/БГНЕС