Диетолози обявиха пуканките и фъстъченото масло за полезни

Диетолози обявиха пуканките и фъстъченото масло за полезни Никой не се съмнява в здравословните качества на броколито, кресона и боровинките, но британски диетолози твърдят, че някои от храните, които попадат в списъка с вредни храни, всъщност са потенциален източник на полезни вещества.


Малко известен факт е, че пуканките са пълнозърнеста храна, която може да намали риска от сърдечни заболявания и рак. Те съдържат три пъти повече фибри от слънчогледовите семки, като балансират нивата на кръвната захар и помагат за намаляването на лошия холестерол.

Диетолози обявиха пуканките и фъстъченото масло за полезни Освен това пуканките са чудесната алтернатива за следобедна закуска.

Фъстъченото масло е един от най-добрите източници на протеини, който може да предпази организма от рак на дебелото черво. Според диетолозите от лондонската болница „St George” печеният боб е истинска хранителна електроцентрала, богата на протеини, фибри, желязо и калций.

Той е препоръчителен точно колкото са и плодовете и зеленчуците, тъй като предпазва от проблеми със сърцето и рак на простатата. health.bg