Тънката талия не е знак за добро здраве


Тънката талия не е знак за добро здраве Лъскавата коса, бронзовият загар на кожата и оформените с много фитнес мускули не са гаранция за добро здраве, предупреждават експерти.

Външният вид залъгва и в никакъв случай не е знак за добро здравословно състояние,твърдят още експертите. Понякога пренебрегваме скритите, но изключително важни фактори, като пушенето, кръвното налягане и нивата на холестерол.

В рамките на научно изследване 2500 души получили две снимки, едната на мъж с оскъден външен вид, а другата на жена в страхотна форма и привлекателна външност. Участниците трябвало да изберат кой според тях е по-здрав. 62% от хората смятали, че видимо жената има по-добро здраве, но последвалите изследвания установили обратното.

"Лъскавата коса и свежият тен, които ни дават новите козметични продукти, не винаги са равни на добро здраве", отбелязват специалистите. Често пъти красотата в наши дни може да е признак на недохранване и хранителни разстройства, както и да доведе до много други лоши последици за организма. /БГНЕС