Избираме партньор само по външния вид

Избираме партньор само по външния вид Казват, че хубостта е краткотрайна, а вътрешната красота на човек е по-важна от опаковката, но проучванията показват, че в реалността външният вид е от решаващо значение при избора на партньор.

През последните години множество проучвания показват, че външният вид е единственият фактор, който влияе при избора на партньор.

Според психолози любовта е като супермаркет, а избора на половинка прилича на онзи момент в магазина, когато се чудим кой шоколад да си купим. Поради богатия избор, който имаме при избора на шоколад, често преценяваме продукта по опаковката. При тези обстоятелства, психолози смятат, че мозъкът става "претоварен", което може да доведе до избора на шоколад с лошо качество.

Същото се случва и при хората. Има толкова много кандидати за едно женско сърце, че момичето в повечето случаи избира своята половинка по външния вид. В изследването станало ясно, че съвременните жени предпочитат силни и мускулести мъже, а мъжете от своя страна харесват слаби и високи момичета. /БГНЕС