БЪЛГАРКА НА КОРИЦАТА НА ELLE

Родното издание на списанието №1 в света на модата заложи на българско момиче още за втория си брой. Изборът е топмоделът Божана Татарска.

Българка краси корицата на ELLE. Топмоделът Божана Татарска е лицето на втория брой на списанието №1 в света на модата. Българският ELLE заложи на родно момиче още в самия си старт, което е уникално явление за международните издания на списанието.

Божана Татарска работи в Париж и е един от най-добрите ни модели. Пред ELLE тя разказва за трънливия път, който изминава от родния Благоевград до френската столица и от българските модни подиуми до световните. Божана дефилира в Париж от 1997 г., когато се качва на самолета с тримесечен договор в джоба и доста мъглява представа за бъдещето си. Нещата потръгват и вече осем години българката е част от модния парижки елит. Топ моделът споделя, че харесва работата си, защото благодарение на нея пътува непрекъснато. Непрестанното движение, фотосесиите и кастингите обаче не са й попречили да завърши “Изкуство и комуникации” в Сорбоната. Най-новото в живота на българката е страстта й към фотографията. От Божана читателките на ELLE ще разберат за лошите страни на модата и нелепите ситуации в работата на един модел.

Вторият брой на българския ELLE представя още многото лица на Шон Пен и една от звездите на родната журналистика - Николай Бареков. На страниците на списанието българските жени могат да намерят най-актуалното от световната и родната модна сцена и да сверят часовниците си с топтенденциите в дрехите и аксесоарите.

Читателките на лидера сред списанията за мода в света ще разберат как да поддържат перфектна линия чрез страстни салса танци и как най-добре да се грижат за очите си в студените месеци. Страниците на брой №2 на българския ELLE представят и сложната връзка бащи-дъщери, както и съвети как да превъзмогнем суеверията и да прекараме щастлив петък 13.

Българският ELLE излиза в тираж 55 000 на цена само 4,50 лв. Стартът му съвпадна с отбелязването на 60-годишнината от излизането на първия брой на списанието. С българския ELLE водещото модно списание вече има 38 издания в целия свят. 23 милиона жени от Европа, Северна и Южна Америка, Азия и Африка държат в ръцете си ELLE всеки месец. Тиражът на списанието в САЩ е над 1 милион, в Русия - 220 000, а в Китай - около 450 000. Във Франция ELLE е седмично издание, което се продава в тираж от над 350 000 броя.